Op wintersport vakantie? Denk aan uw winterbanden.

Op wintersport vakantie? Denk aan uw winterbanden.

Tijdens de wintermaanden wordt het steeds gladder op de weg. Om meer grip te krijgen op de weg zijn kun je ervoor kiezen om winterbanden te nemen. Door het diepere en grovere profiel biedt de winterbanden meer grip tijdens sneeuw en ijzel.

Waarom nemen steeds meer Nederlanders winterbanden?

Natuurlijk worden winterbanden genomen ter bevordering van de veiligheid op de weg. Maar een bijkomende reden voor veel automobilisten is de wetgeving in andere Europese landen. In Nederland is het hebben van winterbanden niet verplicht maar dit geldt wel in landen als Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en de Scandinavische landen. Weet dus voor vertrek zeker waar het verplicht is om winterbanden te hebben.

Sneeuwkettingen:

In veel landen waar de winterbanden verplicht zijn is het ook verplicht om een sneeuwketting in je auto te hebben liggen. Bij bepaalde omstandigheden is het dragen van deze sneeuwkettingen ook verplicht. In elk land verschillend de regels omtrent de winterbanden en sneeuwkettingen. Mogen zomerbanden met sneeuwkettingen wel of ben je verplicht om winterbanden te voeren? Bekijk voor elk land de verschillende regels op bijvoorbeeld de ANWB site.

Veel wintersport plezier!

Met vriendelijke groet,

Kevin Wanschers

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: