Now Reading
Na 2 jaar botox behandelingen minder snel rimpels

Na 2 jaar botox behandelingen minder snel rimpels

Steeds meer mensen beginnen aan botox behandelingen. Botox wordt geïnjecteerd in de spieren van het gelaat en zorgt er zo voor dat mimiekrimpels verdwijnen. Wetenschappers hebben het effect van botox opnieuw onderzocht en daaruit kwam goed nieuws naar voren voor botox cliënten.

Halve dosis botox is voldoende
De Universiteit voor Gezondheid en Wetenschap in Amerika heeft bewezen dat patiënten na ongeveer 2 jaar botox behandelingen de dosis kunnen halveren. Doordat je de botox behandelingen kunt halveren, scheelt het ook heel erg in de kosten. Het effect wordt niet minder.

Het lichaam neemt functie van botox over
Uit het onderzoek is gebleken dat patiënten, die tussen hun dertigste en vijftigste levensjaar botox behandelingen ondergaan, zelf in staat zijn om het vormen van rimpels te verminderen en bestaande rimpels te verwijderen. Het lichaam begint dan de functie van de botox over te nemen en heeft daardoor minder hulp van een injectie nodig.

Het onderzoek
De universiteit heeft 2 jaar lang 50 vrouwen gevolgd die botox behandelingen ondergingen. Hieruit kwam dat als de vrouwen gedurende 2 jaar trouw elke 4 maanden een botox behandeling ondergingen, ze daarna pas na ongeveer 6 maanden hoefden terug te komen voor een vervolgbehandeling. Het effect bleef hetzelfde. Voor de vrouwen betekende het dat ze een stuk minder geld hoefden uit te geven.

See Also
droge huid

Botox steeds populairder
De populariteit van Botox is in 8 jaar enorm gegroeid. In 2008 ondergingen zelfs meer dan 5 miljoen mensen een botox behandeling, waaronder 313,000 mannen. Voor deze mensen is dit zeker goed nieuws.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top