Now Reading
Lopen op hakken is niet altijd een pretje

Lopen op hakken is niet altijd een pretje

Lopen op hakken

Heeft u ook altijd problemen om op hakken te lopen of is dit niet altijd even comfortabel? De meeste vrouwen vinden dit er prachtig uitzien doordat hun benen extra lang lijken. Hoe kunt u hier goed op lopen zonder pijn te hebben en zonder dat het er vreemd uit ziet?

Begin breed

Heeft u lang niet op hakken gelopen of heeft u dit nog nooit gedaan? Het beste is dan om met een lage hak maar ook brede hak te beginnen. Zo is uw evenwicht wat beter en zult u er langzaam aan kunnen wennen. Gaat dit goed dan zou u over kunnen stappen naar een smalle hak. Als ook dit goed lukt dan kunt u weer wat hoger gaan maar wat dan wel makkelijker is is om voor een wat bredere hak te gaan voordat u een naaldhak probeert.

Gebruik pleisters

Bij nieuwe hakken zal iedereen wel last hebben van blaren dus gaat u op stap in uw nieuwe heels dan kunt u het beste vooraf al een pleister plakken voordat het kapot is. Wat ook handig kan zijn is om de pleister in uw schoen te doen zodat dit wat zachter is maar niet direct zichtbaar is voor de rest.

Voorbereid op reis

Heeft u een speciale afspraak, wilt u eens werken op hakken of gaat u gewoon op weg met uw hakken aan? Het kan zijn dat het later die dag toch tegen valt om op de hakken te lopen. Wat dan handig kan zijn is om andere schoenen in uw auto te leggen. Houdt u het niet vol, dan kunt u ze toch makkelijk omwisselen. Dit zal met het auto rijden ook een stuk makkelijker zijn als de hakken.

See Also
sterke nagels

Blijven oefenen

Heeft u snel pijn aan uw voeten na op haken gelopen te hebben? Het is vaak een kwestie van oefenen, dus trek ze wellicht wat vaker aan als u er even uit gaat en u zult merken dat ze makkelijker gaan lopen en dat u dit ook beter volhoudt zonder pijn. Bent u de hele dag thuis, het is af en toe ook handig en leuke om uw nieuwe schoenen binnenshuis in te lopen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top