Now Reading
Wat is de Actieradius van uw e-bike?

Wat is de Actieradius van uw e-bike?

Actieradius

Gaat u geregeld een dagje fietsen met uw e-bike? Dan weet u vaak wel hoe lang uw accu mee gaat en hoe ver u hiermee kunt fietsen. Heeft u de e-bike nog niet zo lang of fiets u vaak alleen korte afstanden. Vaak weet u dan niet wat de actieradius is bij uw fiets.

Wat is een actieradius?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat de actieradius is. Het is eigenlijk de afstand die u met een volle accu af kunt leggen. Hoe groter en sterker de accu hoe verder u hiermee kunt fietsen. Zo kunt u ook inschatten of u de hele weg met een volle accu kunt fietsen of dat u dit beter halverwege ergens op kunt laden.

Hoeveel kilometer gaat uw accu mee?

De meeste accu’s van een e-bike hebben tussen de 200 tot 600 WH (wattuur). Het beste kunt u ongeveer aanhouden dat u met 100 Wh 12 tot 14 kilometer kunt fietsen. Dit met een gemiddeld tempo en zonder al te veel inspanningen. Bij sommige accu geven ze aan dat ze tot we 200 kilometer kunnen ondersteunen, denk er echter wel aan dat dit vaak is bij een laag tempo en zo min mogelijke ondersteuning. Fietst u vaak korte afstanden of maakt u geregeld een stop om ergens koffie te drinken dan heeft u dus een kleinere accu nodig. Gaat u toch vaak langer op uit dan kunt u beter dus een accu kiezen met meer Wh en met dus een grotere actieradius.

Hoe kan de actieradius beïnvloed worden?

Het is helaas niet zo dat u altijd de zelfde afstand af kunt leggen met een e-bike. Zo kan het weer veel invloed hebben door bijvoorbeeld veel wind of een hoge of lage temperatuur waardoor de accu sneller leeg loopt. Weerstand kan er ook voor zorgen dat uw accu harder moet werken. Heeft u zachte banden of is er een slecht wegdek, dit kan allemaal invloed hebben op de actieradius. Natuurlijk heeft het ook te maken met hoe hard u zelf mee fietst. Houdt u er van om lekker rustig te fietsen zonder al te veel te trappen dan zal de accu sneller leeg gaan dan wanneer u wel graag mee wilt fietsen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top