Now Reading
Hoe reageert uw lichaam op grote temperatuursverschillen?

Hoe reageert uw lichaam op grote temperatuursverschillen?

Het is warm in Nederland. Temperaturen stijgen dagen lang boven de 30 graden en veel mensen zoeken verkoeling. In veel kantoren en openbare gebouwen is de airco niet meer weg te denken. Bij steeds meer huizen ziet u tegenwoordig ook een airco unit buiten staan. Een airco is een snelle methode om uw huis te koelen maar hoe reageert uw lichaam op deze vaak grote temperatuurverschillen?

Hoe werkt een airco?

Een airco kan in iedere ruimte geplaatst worden. Een airco bestaat uit een buiten en een binnen unit. Binnen zuigt de airco de warme lucht aan die vervolgens door middel van koelvloeistof wordt gekoeld. De koude lucht die overblijft wordt vervolgens weer de ruimte ingeblazen. De warme koelvloeistof wordt door de buitenunit de buitenlucht in geblazen.

Uw eigen Airco

Ook ons eigen lichaam beschikt over een airco die is afgestemd op 37 graden. Het menselijk lichaam heeft een enorm aanpassingsvermogen en reageert vrijwel direct op de warmte. Wanneer het lichaam wil koelen stuurt het meer bloed naar de huid waardoor u bijvoorbeeld een rood hoofd krijgt. Mocht het extra bloed niet voldoende zijn om af te koelen dan gaat u transpireren. Het vocht dat u uitzweet kan alleen worden aangevuld door voldoende water binnen te krijgen. Hydrateren is dan ook ontzettend belangrijk tijdens deze warme dagen.

Hoe reageert uw lichaam op de airco?

Zoals net uitgelegd beschikt ons lichaam over een eigen airco. Het kan soms lang duren voor dat u bent afgekoeld en laten we eerlijk zijn dat zweten is ook niet altijd even prettig. Even in de airco kan soms heerlijk aan voelen en het gevoel geven dat u weer op temperatuur komt. Een nadeel is dat veel airco’s veel te koud staan afgesteld. Een verschil van 5 tot 7 graden is ideaal. Wanneer u bezweet een airco gekoelde ruimte in duikt en deze 10 graden koeler is dan waar u vandaan komt zult u waarschijnlijk verkoudheid klachten krijgen en kunt u er zelfs ziek van worden. Een airco maakt de lucht in de ruimte droog en te droge lucht is niet gezond. Een droge lucht in een ruimte zorgt voor irritatie aan de slijmvliezen in uw neus en keel en kan leiden tot hoofdpijn.

See Also
een gezonde en gebalanceerde maaltijd.

Een goed onderhouden airco die goed op de temperatuur staat afgesteld kan u een handje helpen om af te koelen. Zoals met alles, geniet met mate en laat ook uw eigen lichaam werken om af te koelen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top