Geen champagne maar wel bubbels op oudjaarsavond

Geen champagne maar wel bubbels op oudjaarsavond

Oud en nieuw staat voor de deur. Traditioneel proosten we om 0:00 uur met vrienden, familie en dierbaren op het nieuwe jaar. Aftellen tot het precies 0:00 uur is en dan de kurk laten knallen in de woonkamer. Een glaasje champagne vindt lang niet iedereen lekker en echte champagne is vaak ook aan de prijs. Wat zijn de goedkopere alternatieven voor knallen met een kruk tijdens de jaarwisseling.

Cava of prosecco als alternatief voor champagne

Wilt u wel proosten met een bubbeltje op oudejaarsavond maar is champagne boven uw budget? Of vindt u champagne eigenlijk helemaal niet lekker en probeert u liever een andere wijntje? Cava en prosecco zijn geliefde alternatieven voor champagne. Geef bij uw plaatselijke slijterij uw smaak door en zij kunnen u vaak een goed alternatief aanbieden. Prosecco of Cava komt dicht in de buurt van champagne een prima alternatief dus.

Mousserende wijnen

Wanneer het u puur gaat om het proosten om 0:00 uur en het knallen van een kurk dan kunt u ook kiezen voor een lekkere mousserende wijn. Wijn met een bubbeltje is populair. Champagne heeft zijn naam te danken aan de streek waar de druiven vandaan komen. Er zijn veel andere mousserende wijnen die ook hartstikke lekker zijn alleen komen deze dan niet uit champagne. Liever een wat zoeter drankje of een wat lichtere wijn? Met een mousserende wijn kunt u alle kanten op.

Begin gelijk met uw goede voornemens

Een goed begin is het halve werk. Van plan om mee te doen met dry-january of drinkt u helemaal geen alcohol? Er zijn tegenwoordig ook voldoende alcohol vrije wijnen te vinden die ook heel smaakvol zijn maar de volgende dag niet de gevreesde kater geven.

Welke champagne, cava, prosecco of wijn u ook gaat drinken tijdens oud en nieuw maakt eigenlijk helemaal niet uit zolang u maar kunt proosten met lieve mensen om u heen. Met wie gaat u dit jaar proosten op het nieuwe jaar?