Now Reading
Fietsprovincie nr. 1

Fietsprovincie nr. 1

Als we in Nederland aan fietsen denken, dan valt Drenthe toch meteen binnen. Maar deze provincie heeft nog veel meer te bieden. Allereerst kunnen we Drenthe onder verdelen in 3 regio’s, Noord- en Midden Drenthe, Zuidwest-Drenthe en Zuid-Oost Drenthe. Ieder gebied heeft zijn eigen karakteristieken.

Het noorden en midden van Drenthe
In het noorden en midden van Drenthe vindt u voor uitstekende recreatiemogelijkheden om te wandelen, fietsen, watersporten en vissen. Dit gebied wordt grotendeels bepaald door haar schitterende waterlandschap.

Zuidwesten
Het Zuidwesten van Drenthe is te karakteriseren om haar afwisselende en bijzonder levendige natuur. Deze streek van de provincie is één van de meest diverse en waardevolle plattelandsgebieden van Nederland. Als u iets bijzonders wilt zien, kom dan eens naar de veenkoloniën of breng een bezoek aan de nationale parken Dwingelderveld en het Drents Friese Wold. Uniek en absoluut uw bezoek waard.

Zuidoosten
In het Zuidoosten van Drenthe vindt u de alombekende hunebedden en veengebieden. Eén van de mooiste veenrestanten in Nederland is het Bargerveen en deze wordt beheert door Staatsbosbeheer. Als u nou echt eens een authentiek stukje Nederland wilt zien dan bent u hier op de juiste plek. Bijzondere natuur, genieten dus!

De leukste fietsarrangementen en fietsvakanties in Drenthe vindt u hier.

Wilt u na een leuke fietsdag lekker blijven overnachten in het prachtige Drenthe? Wij hebben voor u de beste hotels in Drenthe geselecteerd. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook
3 dagen fietsen met een verblijf in een kasteeltje

Bent u op zoek  naar een leuk dagje uit in Drenthe? Klik hier

Wilt u graag een leuke fietstocht maken door Drenthe maar heeft u nog geen idee naar welke plaatsen u wilt fietsen? Door hier te klikken vindt u de leukste steden met meer informatie in Drenthe.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top