Now Reading
De Muziek Gaat Door – Een muzikale liveshow over de ziekte van Parkinson

De Muziek Gaat Door – Een muzikale liveshow over de ziekte van Parkinson

De Muziek Gaat Door

Op zondag 26 september wordt De Muziek Gaat Door uitgezonden op SBS 6: een muzikaal eerbetoon aan twee van de meest gevierde zangers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis, Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. Beide zangers hebben de ziekte van Parkinson. Het belooft een heel bijzondere liveshow te worden. Over de impact van parkinson, de kracht van muziek en waarom juist nú het moment is om alles op alles zetten en samen de snelst groeiende hersenziekte ter wereld te stoppen.

Over De Muziek Gaat Door

Het nieuwe, eenmalige SBS 6-programma De Muziek Gaat Door wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en uitgezonden vanuit Hotel Arena in Amsterdam. In deze liveshow ontvangt de presentator een aantal gasten die Rob en Ernst Daniël zullen verrassen met een muzikaal eerbetoon. Wie dit precies zijn, blijft nog even een verrassing. Maar dat muziek de hoofdrol speelt in deze bijzondere liveshow is zeker. Muziek is namelijk juist voor mensen met Parkinson een krachtig hulpmiddel, omdat muziek van positieve invloed is op ons brein.

Daarnaast vertellen diverse mensen met parkinson in de uitzending over de impact van de ziekte op hun leven en laten wetenschappers en onderzoekers zien wat de oorzaken zijn, waar we nu staan en waarom onderzoek zo essentieel is om een toekomst zonder de ziekte van Parkinson te kunnen bewerkstelligen.

De ziekte van Parkinson: pandemie op komst

Parkinson is de snelst groeiende hersenziekte ter wereld. Bij ouderen én – steeds vaker – op jongere leeftijd. Door het progressieve karakter van de ziekte is de toekomst onzeker en een actief leven niet langer vanzelfsprekend. Je leeft jarenlang met steeds ernstiger wordende klachten, variërend van trillende handen, stijve spieren, depressie, angsten en vaak ook dementie. Je gaat er niet dood aan, maar het pakt je leven beetje bij beetje af.

In Nederland zijn er meer dan 53.000 mensen gediagnostiseerd met de ziekte van Parkinson. De verwachting is dat dit aantal de komende 20 jaar nog eens zal verdubbelen. Artsen en onderzoekers spreken zelfs van een parkinson pandemie.(*1)

Help parkinson stoppen samen met ParkinsonNL

Met deze gevoelde urgentie én vanuit een positieve en bevlogen mindset gaat ParkinsonNL, het nieuwe fonds én initiator van deze muzikale liveshow, met onderzoek, innovaties en voorlichting alles op alles zetten om versneld stappen te zetten richting een wereld zonder parkinson. Volgens de neurologen Bas Bloem en Jorrit Hoff, eveneens ambassadeurs van ParkinsonNL, liggen hiervoor juist nu grote kansen. “Alles wijst erop dat we binnen 10 jaar grote stappen gaan zetten tegen parkinson”, aldus professor Bloem, gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. “Maar daar is geld voor nodig.”

ParkinsonNL kreeg in juli dit jaar een muzikale start met het nummer De muziek gaat altijd door, speciaal geschreven voor Rob de Nijs en Ernst Daniël Smid. De zangers willen met dit nummer laten zien hoe belangrijk het is dat er meer aandacht is voor de ziekte. Ook Coosje Smid (de dochter van Ernst Daniël), Jim Bakkum, Anita Meijer en Berget Lewis werkten aan het nummer mee.

Lees ook
after dinner dip

Programma informatie: data en tijd

De liveshow De Muziek Gaat Door, is zondag 26 september om 16.30 uur te zien op SBS6. Op www.parkinson.nl is meer te vinden over de ziekte van Parkinson.

Jeroen van de Boom over zijn deelname aan het programma: “Muziek is mijn passie, en ik wist van tevoren niet dat muziek zoveel positieve invloed kan hebben op mensen met parkinson.”

(*1) – Het boek de Parkinson Pandemie van de auteurs Bas Bloem en Jorrit Hoff verschijnt begin oktober. Maandag 27 september is Bas Bloem de spraakmaker op NPO Radio 1. De hele week is er in Spraakmakers aandacht voor onderzoek op het gebied van parkinson.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top