Now Reading
Buitenlandse toeristen positief beeld over Nederland

Buitenlandse toeristen positief beeld over Nederland

Buitenlandse toeristen zien Nederlanders veelal als tolerant, open, vriendelijk en gastvrij. Ons land wordt ook altijd nog geassocieerd met tulpen, molens en kaas.

Uit een vierjaarlijks imago-onderzoek van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) is gebleken dat buitenlandse toeristen een positief beeld hebben van Nederland. Voor dit onderzoek zijn 11.000 mensen ondervraagd in de 13 belangrijkste landen van herkomst van buitenlandse toeristen. De ondervraagden vinden ons land goed bereikbaar en ideaal voor korte vakanties.

De buitenlandse toeristen noemen drugs en prostituees als minpunten. Ook de Nederlandse taal blijft erg lastig voor deze toeristen.

Een leuk feitje is dat slechts 18 procent van de ondervraagden Nederlanders arrogant noemt. Het grootste gedeelte van deze 18 procent is Belgisch.

See Also

Toch zijn de ondervraagden minder positief dan vier jaar geleden. Dit komt mede door het culinaire aanbod en de prijs-kwaliteitverhouding in de horeca. NBTC werkt samen met Koninklijke Horeca Nederland aan een campagne om dit culinaire imago van Nederland te verbeteren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top