Now Reading
Blijft u thuiswerken of gaat u weer naar kantoor?

Blijft u thuiswerken of gaat u weer naar kantoor?

thuiswerken

Corona is inmiddels al 1,5 jaar onder ons. Bij veel bedrijven is thuiswerken snel doorgevoerd en zaten werknemers van de een op de andere dag thuis. Thuiswerken heeft natuurlijk zo zijn voor en nadelen. Zeker voor beroepen waar thuiswerken bijna net zo goed kan als op kantoor is de vraag wanneer gaat u weer naar kantoor? Blijft u thuiswerken gaat u zowel op kantoor als thuiswerken of als het weer mag volledig op kantoor werken?

1,5 jaar thuiswerken, wat zijn de effecten

Dat er zo wel voor als nadelen zijn aan het thuiswerken is wel gebleken. Mensen werken thuis vaak veel efficiënter. Er zijn geen lange vergaderingen meer, waarbij ook veel randzaken worden aangehaald en de reistijd naar kantoor valt helemaal weg. U kunt de dag zelf op een goede manier indelen en houdt zo tijd over voor uw hobby of gezin. Door dat het thuiswerken door veel bedrijven verplicht werd was de uitdaging voor werknemers met een gezin extra groot. De scholen en opvang werden gesloten waardoor u thuisonderwijs, zorg voor de kinderen en ook nog zelf moest werken. Het thuiswerken kan als stressvol worden ervaren omdat u constant in uw eigen omgeving blijft en zich niet volledig kan focussen op werk

Gaan we weer helemaal teug naar de oude situatie

De kans is groot dat veel werknemers straks een aantal dagen thuiswerkt en een aantal dagen op kantoor. Het contact met collega’s en het sociale aspect aan het werken op kantoor zijn heel belangrijk. Een goede mix tussen thuis en kantoor is op de lange termijn waarschijnlijk de beste keuze. Vooral mensen die lang moeten reizen om op kantoor te komen hebben nu gemerkt hoe fijn het is om niet te hoeven reizen en toch een productieve dag te hebben.

Thuiskantoren worden beter ingericht

Misschien zat u de eerste paar weken nog aan de keukentafel, inmiddels wordt in steeds meer huishouden een thuiskantoor in gericht. Werkgevers denken mee in het faciliteren van een een goede werkplek en in overleg ziet ook het thuiskantoor er steeds professioneler uit.

See Also
werklozen

Niet iedereen wil al weer naar kantoor. Het is zeker nog niet verplicht en in overleg met uw werkgever zal er veel mogelijk zijn. Natuurlijk is het niet voor ieder beroep mogelijk om thuis te werken maar ik ben benieuwd of u al weer naar kantoor gaat en of u in de toekomst nog steeds gebruik gaat maken van het thuiswerken?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top