Now Reading
Haal het beste uit uw serverruimte

Haal het beste uit uw serverruimte

We gebruiken steeds vaker een cloud om onze gegevens, software en bestanden op te slaan. Toch vertrouwen veel bedrijven nog steeds op de traditionele servers. Als uw bedrijf ook gebruikmaakt van deze servers, dan heeft u hier waarschijnlijk een speciale kamer voor ingericht. Hoe groot en gecompliceerd deze kamer is, hangt af van de grootte van uw bedrijf.

Het is belangrijk dat u goed kijkt naar de inrichting van uw serverruimte. We geven u een aantal tips om u op weg te helpen.

Gebruik het beste serverrack voor uw bedrijf

Serverracks zijn in verschillende grootten en stijlen beschikbaar. Heeft u een rack nodig om voornamelijk gegevens op te slaan, of moet het ook back-ups kunnen verwerken? Probeer een rack te vinden dat optimaal bij uw bedrijf past. Het is namelijk de bedoeling dat u hierna voor lange tijd niet meer van rack wisselt. Zodra u precies weet welk rack u nodig heeft, kan het opbouwen beginnen. Misschien moet u ervoor zorgen dat er meer stopcontacten in uw serverruimte geplaatst worden. Bedenk ook hoe u de kabels en patchpanelen verwerkt.

Het is enorm belangrijk dat uw serverrack niet beweegt. U moet er daarom voor zorgen dat het rack gestabiliseerd is. Onderzoek hoe u dit het beste kunt doen voor het rack dat u heeft gekozen. Voor vrijstaande racks gebruikt men een andere techniek dan voor racks die tegen de wand bevestigd worden. Als u apparatuur toevoegt aan het rack, begin dan onderaan, zodat de bovenkant niet overbelast raakt en het hele rack omvalt.

Demp het geluid terwijl u data beschermt

Misschien overweegt u om de servers in een hoek van een werkkamer te zetten. Gebruik hier liever een speciale kamer voor. Servers kunnen vrij luid zijn en uw werknemers ondervinden hier misschien dagelijks last van. Door een speciale kamer in te richten, zijn de servers veel beter beveiligd tegen eventuele bedreigingen zoals langslopende werknemers. Als u geen aparte kamer heeft waarin u de servers kunt plaatsen, overweeg dan om te investeren in geluiddempende serverkasten. Deze kasten zijn speciaal ontwikkeld om zo veel mogelijk geluid van de servers te dempen, terwijl u ze wel midden in een kamer kunt zetten. Het geluid zal niet geheel verdwijnen, omdat deze kasten ventilatiegaten heeft om lucht toe te laten en oververhitting te voorkomen.

Een aanvullend voordeel om de server in een aparte kamer te plaatsen, is dat u direct de gegevens op de servers beschermt als u er altijd voor zorgt dat de deur naar de kamer op slot is. Ook serverkasten hebben vaak een slot voor extra databeveiliging.

See Also
werklozen

Denk aan klimaatbeheersing

Servers zijn constant bezig en daarom moet u er ook voor zorgen dat ze niet oververhit taken. Ze kunnen extreem veel hitte genereren, die u met koude lucht moet compenseren. Veel bedrijven maken gebruik van verhuur van gespecialiseerde apparatuur om voor voldoende airconditioning te zorgen. Hoe groot deze heater moet zijn is natuurlijk afhankelijk van het aantal servers die u heeft en de grootte van de kamer. Het is belangrijk dat de airconditioning 24 uur per dag aanstaat, omdat ook de servers de hele dag door draaien. Hiernaast moet u ervoor zorgen dat de servers genoeg lucht krijgen en dat de kamer of serverkast dus genoeg ventilatie heeft.

Houd rekening met kabels

Ten slotte moet u bedenken wat u met de kabels doet. Iedere server heeft kabels en zelfs de meest georganiseerde ruimtes zien er onordelijk uit met losse kabels over de vloer. Bovendien vormen ze een struikelgevaar, waardoor kabels zich ook nog kunnen loskoppelen van de servers.

U merkt het: er is genoeg om over na te denken als het gaat om het opzetten van een serverruimte, maar met bovenstaande tips komt u al een heel eind.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top