Now Reading
Is jouw huisdier verzekerd?

Is jouw huisdier verzekerd?

Net als jij een verzekering nodig hebt, heeft ook jouw huisdier een verzekering nodig voor mogelijke medische kosten. De kosten van een bezoek aan de dierenarts kunnen flink oplopen. Om de kosten te dekken, is er een dierenverzekering in het leven geroepen. Deze kun je eenvoudig afsluiten bij diverse verkeringsmaatschappijen zoals HEMA.

Aantal verzekerde dieren neemt toe
Dierenverzekeringen zijn steeds populairder. Sinds 2010 is het aantal polissen gestegen van 4% naar 10%. Een hond of kat wordt steeds vaker beschouwd als een gezinslid. Dankzij een dierenverzekering sta je niet voor de keuze om een huisdier te laten inslapen of niet, omdat er geen geld is voor de operatie. Daarbij is het ene ras gevoeliger voor ziektes, dan het andere ras. Een hartscan, een MRI-scan of een CT-scan: een bezoek aan de dierenarts kan zo oplopen tot een paar duizend euro. Dankzij een dierenverzekering kom je niet onverwacht voor hoge medische kosten te staan.

Onverwachte kosten
Wat als jouw huisdier ineens ziek wordt en je niet alleen de consulten moet betalen, maar ook operaties of bijvoorbeeld een hernia bij je teckel? In dat geval kunnen de kosten worden (gedeeltelijk) verhaald op de dierenverzekering. Huisdieren kunnen onvoorspelbaar zijn. Uit het niets kan jouw hond plotseling een andere hond aanvallen, zonder dat daar direct een aanleiding voor is. Als de andere hond ernstige verwondingen heeft opgelopen, kan het zijn dat de medische kosten hoog oplopen. In dat geval kan je de kosten verhalen op jouw aansprakelijkheidsverzekering (als je deze hebt) en dus niet jouw huisdierenverzekering.

See Also
fietsvakantie

Sluit een huisdierenverzekering af
Wil je jegeen zorgen maken om je huisdier en de kosten die dat met zich mee kan brengen? Sluit dan een huisdierenverzekering af. Zeker als je geen spaarpotje achter de hand hebt, is het verstandig deze keuze te overwegen. Voor een klein bedrag per maand krijgt jouw huisdier alle hulp die het nodig heeft bij ziekte of een ongeval.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top