Now Reading
17de Korendag bij Archeon

17de Korendag bij Archeon

Archeon staat zondag 9 oktober geheel in het teken van koormuziek door de eeuwen heen. Laat uw oren strelen met dit prachtige gezang tijdens deze dag. De koren treden op de verschillende bijzondere locaties in Archeon op. Zij brengen hier hun werken ten gehore van componisten die voor en na 1600 geboren zijn. In de Romeinse tijd vinden de optredens van de koren plaats in het Romeins badhuis, de herberg en in de tempel. In het middeleeuwse stadje Gravendam zijn op de marktplaats en in het kloosterkeuken koren te beluisteren. 

Het Pax et Bonum, Minderbroederskoor treedt tijdens de Korendag meerdere malen op. Het koor dat bestaat uit 8 broeders, brengt tijdens de Korendag hun middeleeuwse Gregoriaanse gezang, Canciones en bedevaart liederen ten gehore.

Het Shantykoor bestaande uit 46 mannelijke leden, heeft 5 accordeonisten, een bassist en 39 zangers. Het koor zingt liedjes die een relatie hebben met het zeemansleven. Daarnaast is het belangrijk voor het koor om op een plezierige manier vreugde te brengen in de levens van mensen die het nodig hebben.

Broeder Carel van de Camp dirigeert in het Romeins badhuis Amici del Canto, met een grote diversiteit aan liederen.

Ook zijn er tijdens de Korendag van Archeon diverse popkoren aanwezig met moderne muziek. Onder andere popkoor De Paarse Krokodil, meerstemmig popkoor Schoonhoven en popkoor Goed Gestemd.

Jade en Bram & Saar Koren bestaat sinds 2015 uit twee vrouwenkoren, deze koren brengen musicalstukken, jazz-songs en popnummers ten gehore. Tijdens de optredens zingen de koren samen, onder begeleiding van piano en gitaar. Een ander vrouwenkoor dat tijdens de Korendag optreedt is Dameskoor Eigenwijs, zij brengen vrolijke luisterliedjes uit de 13de en 15de eeuw ten gehore.

See Also
dagje Giethoorn

Behalve deze bijzondere koren is ook Kamerkoor Alauda aanwezig met wereldlijke en geestelijke oude muziek. Ouderkoor Vrije School Widar verzorgt meerstemmige seizoensliederen. 

Jubilate Deo verzorgt tijdens de Korendag in Archeon klassieke  koormuziek. Vivace uit Groesbeek zingt moderne en eigentijdse klassiekers. Het koor Vocal Ensemble Korenbloem brengt meerstemmige wereldse liederen ten gehore en ook het koor Piosenka verzorgt wereldmuziek tijdens de Korendag. Koor Mispage is er voor het a capella verzorgen van filmmuziek.

Kijk voor meer informatie en het bestellen van kaarten op Archeon.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top