Now Reading
Veiling Koninklijke Appels in het Openluchtmuseum

Veiling Koninklijke Appels in het Openluchtmuseum

Koninklijke Appels voor het Prinses Margriet Fonds
In 2012 werden maar liefst 50 enorme appels door verschillende kunstenaars beschilderd in het thema: “Het Koninklijk Huis”.

De tentoonstelling was een initiatief van Adri van Ee van De Beeldentuin te Garderen. De appels hebben een doorsnee van maar liefst een meter. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door o.a. koninklijke familieportretten, paleizen, landschappen, geschiedenis en toekomst van ons vorstenhuis.

In oktober, de Maand van de Geschiedenis – met als thema Vorst en Volk – zijn de appels te zien in het museumpark van het Openluchtmuseum te Arnhem.

Bied mee!
Op zaterdag 26 oktober a.s. om 15.30 uur worden de Koninklijke Appels geveild in het Nederlands Openluchtmuseum. Het Britse veilinghuis Bonhams 1973 (kantoor Amsterdam), veilingmeester Frederik Baerveldt en notaris Karen Verkerk van Dirkzwager Advocaten en Notarissen werken belangeloos mee aan de veiling. Het resultaat* van deze veiling komt ten goede aan het Prinses Margrietfonds van het Nederlandse Rode Kruis.

See Also
Top 3 fietsvakanties in Nederland

Na de veiling nog een kijkje nemen in het Museum?
Het Nederlands Openluchtmuseum vangt de geschiedenis. In authentieke gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. We nemen u mee op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Er is volop leven in het museum. Veel activiteiten, prachtige museale gebouwen, tentoonstellingen en ieder jaar weer in een ander thema!

Meer weten over de veiling van de Koninklijke Appels in het Openluchtmuseum?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top