Now Reading
Uitslag onderzoek: Bent u voor Actief Donor Registratiesysteem?

Uitslag onderzoek: Bent u voor Actief Donor Registratiesysteem?

Op 15 september is er een onderzoek gestart naar aanleiding van de wetswijziging orgaandonatie. Hieronder vindt u de uitslag van dit onderzoek.

Op de vraag ‘Bent u donor?’ antwoordde 40% Ja en 48% Nee, 12% gaf geen antwoord.
Op de vraag ‘Waarom bent u donor?’ antwoordde 37% ‘Ik wil levens redden’, van de open antwoorden kwam vaak de opmerking ‘Omdat ik zelf ook geholpen zou willen worden indien nodig‘ voor.

De grootste reden waarom men geen donor is omdat ‘Er nog te veel onduidelijkheid is over wat er na het overlijden met je lichaam gebeurt’, daarnaast zegt 11% dat ze zich wel willen registreren als orgaandonor maar dat nog niet gedaan hebben. Ook is men bang dat men nog niet dood is wanneer er in hun lichaam gesneden wordt.

Als antwoord op de vraag ‘Wat vindt u van de nieuwe wetswijziging?’ wordt positief gereageerd, 70% vindt het een goed idee. De meeste mensen die het een slecht idee vinden geven aan dat ze zelf willen beslissen en dat de staat daar geen zeggenschap over hoort te hebben.

Conclusie: Een kleine meerderheid vindt de nieuwe donorwet een goed idee. Verder bestaat er veel onduidelijkheid over wat er precies met het lichaam gebeurt na overlijden. Een groot misverstand is dat veel mensen denken dat ze geen zeggenschap meer hebben over hun eigen lichaam terwijl je natuurlijk zelf kunt aangeven geen donor te willen zijn.

Ans Kelder heeft door het invullen van het onderzoek de Louis Widmer gezichtscrème gewonnen.
Wilt u ook uw mening geven en kans maken op leuke prijzen? Meld u dan nu aan op www.vijftigplusonderzoek.nl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top