Now Reading
Na 3,5 jaar huwelijk nemen partners elkaar vaak voor lief

Na 3,5 jaar huwelijk nemen partners elkaar vaak voor lief

Met Valentijnsdag in het vooruitzicht blijkt maar weer eens dat het belangrijk is iets speciaals voor elkaar te doen. Uit Brits onderzoek is namelijk gebleken dat na 3,5 jaar de romantiek uit een huwelijk verdwijnt. Geen aandacht meer besteden aan Valentijnsdag staat op de achtste plek in een lijst met tekenen dat partners elkaar voor lief nemen. 

Na deze periode van 3,5 jaar gaan koppels liever slapen dan dat ze seks hebben. Partners gaan hierbij op verschillende tijden naar bed en blijken zelfs op verschillende tijden te eten.  Ze kijken liever tv dan dat ze met elkaar praten en vertellen elkaar steeds minder dat ze van elkaar houden. Uiterlijk wordt minder belangrijk en ze kruipen liever in hun joggingbroek in het hoekje van de bank dan dat ze lekker tegen elkaar aan kruipen.

Ondanks dit alles geeft toch 82 procent van de ondervraagden aan een gelukkig huwelijk te hebben. Maar nog niet de helft van de ondervraagden geeft aan dat het slecht is om elkaar voor lief te nemen en 75 procent vindt dit logisch als een relatie al wat langer duurt.

14 februari is weer de uitgelezen kans om iets speciaals voor je partner te doen, want 49 procent zou graag willen dat zijn of haar partner wat romantischer was.

Een top vijf van tekenen dat partners elkaar voor lief nemen:

1. Liever willen slapen dan het hebben van seks
2. Te weinig avondjes uit met zijn tweeën
3. Je partner te weinig zeggen dat je van hem/haar houdt
4. Elkaar geen gedag meer zeggen
5. Op andere tijden gaan slapen

Dit schrijft The Telegraph. Kijk voor de gehele top 50 van tekenen dat partners elkaar voor lief nemen op de site.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top