Now Reading
Met korting op bezoek bij het TERRACOTTA LEGER van de Eerste Keizer van China, Qin Shi Huangdi…….

Met korting op bezoek bij het TERRACOTTA LEGER van de Eerste Keizer van China, Qin Shi Huangdi…….

De beroemde Terracotta Warriors zijn neergestreken in New Babylon, Den Haag, waar de tentoonstelling nog tot 1 juli te zien is. Bij uitstek de gelegenheid om kennis te gaan maken met deze laatste grote archeologische ontdekking van de 20ste eeuw!

Als u de tentoonstellingsruimte betreedt, gaat u meer dan 2000 jaar terug naar de tijd dat China nog een keizerrijk was. U hoort hoe en waarom keizer Qin Shi Huangdi zijn ondergrondse leger van zowat 8000 soldaten, paarden en wagens liet bouwen door duizenden arbeiders, die er 36 jaar lang aan werkten. U ziet zo’n honderd  krijgers, paarden en wagens van het leger van deze keizer, maar ook sieraden, kunst- en gebruiksvoorwerpen uit zijn regeerperiode. Een interessante documentaire vertelt meer over de ontdekking in 1974 door Chinese boeren, de opgravingen en het wetenschappelijk onderzoek naar deze adembenemende vondst.

De tentoonstelling is ook heel leuk voor (uw klein-)kinderen: voor hen is een puzzeltocht uitgezet om het geheim van de keizer te ontrafelen! En u kunt ook met hen én de krijgers op de foto, die daarna rechtstreeks naar uw e-mailadres wordt gestuurd.

See Also
3 dagen fietsen met een verblijf in een kasteeltje

De tentoonstelling is goed bereikbaar met het openbaar vervoer in New Babylon, Den Haag (pal naast CS Den Haag) en nog tot en met 31 mei te bezoeken met een heel aantrekkelijke korting! Zie voor prijzen en kortingen www.expoterracotta.nl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top