Now Reading
Kleine sandwiches maken voor de paasbrunch

Kleine sandwiches maken voor de paasbrunch

Kun jij met de paasbrunch ook niet kiezen wat je moet nemen? Zo veel lekkere dingen! Met kleine sandwiches bij de brunch kun je van alles een beetje nemen. Maak zelf lekkere kleine sandwiches met zelfgemaakte eiersalade en sandwiches met zelfgemaakt kruidenmayonaise en kipfilet.

Ingrediënten sandwich met kipfilet en kruidenmayonaise
mayonaise

-Partybrood sesam
-1 bosje perselie
-Half bosje dille
-5 eetlepels yoghurt
-5 eetlepels mayonaise
-1 Gerookte kipfilet (in plakjes)
-6 Radijsjes
-Rucola
-Peper en zout

Bereidingswijze
Om de kruidenmayonaise te maken doe je de yoghurt en mayonaise bij elkaar in een kom. Snijd de kruiden in kleine stukjes en voeg dit toe aan het mengsel van mayonaise en yoghurt. Breng de mayonaise nog wat extra op smaak met peper en zout. Smeer dan een klein beetje kruidenmayonaise op het het stukje partybrood. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Doe bovenop de mayonaise een beetje rucola. Beleg het broodje verder met een plakje gerookte kipfilet en 3 kleine plakjes radijs. Leg bovenop het broodje nog een plakje partybrood en je sandwich is compleet. 

Ingrediënten sandwich zelfgemaakte eiersaladeeiersalade

-Partybrood sesam
-5 eieren
-3 eetlepels Mayonaise
-Ketchup
-Halve eetlepel Paprikapoeder
-Halve eetlepel Kerriepoeder
-Bosje peterselie
-Bosje bieslook
-Rucola
-Peper en zout

Bereidingswijze
Om de eiersalade te maken is het handig om van te voren de eieren vast te koken. Laat de 5 hard gekookte eieren goed schrikken en pel ze af. Haal de eieren verticaal en horizontaal door de eiersnijder waardoor je kleine reepjes over houdt. Voeg bij dit ei de 3 eetlepels mayonaise. Snijd de kruiden klein en meng dit bij de mayonaise en het ei. Om de eiersalade voeg je er een halve eetlepel paprikapoeder en kerriepoeder bij. Met peper, zout en ketchup kun je de eiersalade verder nog wat meer op smaak brengen. Op een sneetje partybrood doe je een beetje eiersalade en maak je het af met wat rucola erover heen. Doe een andere plakje partybrood er bovenop en je sandwich met zelfgemaakte eiersalade is helemaal klaar.

Lees ook
Eten uit verveling?

Heb je geen tijd om met de pasen in de keuken te staan? Dan kun je er natuurlijk ook voor kiezen om in een lekker restaurant te genieten van een heerlijke paasbrunch. Ga voor een paas-arrangement bij Partyboerderij De IJsselhoeve.

 

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top