Now Reading
Kerst met de kleinkinderen

Kerst met de kleinkinderen

Kerst: de warmste dagen van het jaar!

Half afgemaakte surprises, afgeknabbelde kerstkransjes en op de dennenboom een pronkende piek… het is weer zover. Kerst met de kinderen!

De glitterslingers worden weer van zolder gehaald, de sokken paraat gehangen en vorige week zijn de laatste kerstkaarten op de bus gegaan. Enkele verdwaalde glitters blinken, als gevolg van deze knutselpartij, nog tussen de voegen van de keukentafel. Op de radio klinkt al een maand niets anders dan kersthits en de kinderen doen ’s nachts geen oog dicht. Maar wat maakt het ook uit: het is feest!

Terwijl oma de laatste cadeautjes inpakt, legt papa de laatste hand aan de kalkoen voor vanavond. Van boven klinkt een vrolijke kreet. ‘Ho ho ho!’ Daar komt opa als kerstman van de trap gestommeld. Compleet met muts een riem: de baard had hij al. Lachend schuift hij aan bij de kinderen, die met glunderende gezichtjes voor de haard genieten van de warme chocolademelk. ‘Mama, mama, kijk! Opa in een kerstpak!’

Bijna kerst… tips om de tijd te doden!

Uren van lachen, cadeautjes en lekker eten: kenmerkend voor een gezellige, geslaagde kerstavond. Helaas duurt het nog even voor we kunnen genieten van deze aangename familiedagen. Maar… wees niet getreurd! Tot die tijd zijn er tal aan manieren om de tijd te doden. Zo kun je bijvoorbeeld je creativiteit de vrije loop laten, door het knutselen van zelfontworpen kerstballen. Op basis van wol, een kapotte fietsband of een leeg eierdoosje. En natuurlijk het allerleukst met de hele familie!

Op zoek naar cadeautjes voor de kleinkinderen, maar lijken ze alles al te hebben? Geen zorgen! Met dit kleine, simpele maar persoonlijke idee verras je elk familielid, gegarandeerd. Duik een middag in de keuken en maak zelf kleine gelukskoekjes, waar je snoepjes, wensen of kleine cadeautjes in kunt verstoppen. Leg deze, voor het diner, op het servet bij de borden. Ongetwijfeld een originele verrassing voor iedereen!

Hoe maak je gelukskoekjes?

See Also
oud en nieuw in twente

Receot voor gelukskoekjes:

– 3 eiwitten
– 65 gram poedersuiker
– 40 gram gesmolten boter
– 50 gram bloem

Mix alle ingrediƫnten goed door elkaar. Er zal een beslag ontstaan, welke je 20 minuten in de koelkast laat rusten. Leg ondertussen een velletje bakpapier op de bakplaat. Schep met een lepel kleine hoopjes beslag op de bakplaat, welke je vervolgens uitsmeert. Het moeten cirkels van ongeveer acht centimeter doorsnede worden. Zet vervolgens de bakplaat voor zes minuten in de voorverwarmde oven (180 graden). Haal de koekjes uit de oven en leg het strookje met tekst, het cadeautje of snoepjes op het koekje. Vouw het koekje vervolgens dicht en druk de randjes zacht aan. Als ze breken tijdens dit proces, moeten ze even terug in de oven. Ze worden namelijk snel hard. Tot slot laat je de koekjes op een rooster afkoelen. Doe dit niet te lang voor het kerstdiner, want de koekjes worden snel taai en dat zou zonde zijn!

Eet smakelijk en een fijne kerst!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top