Now Reading
Hoe maakt u uw barbecue rooster weer brandschoon?

Hoe maakt u uw barbecue rooster weer brandschoon?

Hoe maakt u uw barbecue rooster weer brandschoon?

Het barbecue seizoen is weer begonnen en wellicht bent u zelf ook al aan het genieten van hamburgers, gegrilde groenten en malse steaks op de grill. Helaas kan na een aantal keer barbecueën het rooster behoorlijk vies worden.  Hoe maakt u uw barbecue rooster weer brandschoon? In deze blog delen we handige manieren om uw barbecue rooster weer schoon te maken, zodat u zonder zorgen kunt blijven grillen!

Hoe maakt u uw barbecue rooster weer brandschoon?

Het reinigen van het rooster kan een tijdrovende taak lijken, maar met de juiste technieken en tips kunt u uw barbecue rooster snel weer in topconditie krijgen.

 1. Verwijder grove resten:
  Voordat u begint met het schoonmaken van uw barbecue rooster, is het belangrijk om eerst de grove resten te verwijderen. Gebruik een grillborstel met stevige haren om hardnekkig aangekoekt vuil los te schrobben. Zorg ervoor dat de roosterborstel geschikt is voor het type rooster dat u barbecue heeft. Veeg daarna de losgekomen resten weg met een vochtige doek.
 2. Week het rooster:
  Vul een grote emmer of bak met warm water en voeg een scheutje afwasmiddel toe. Plaats het barbecue rooster in het water en laat het een paar uur weken. Het warme water en het afwasmiddel zullen helpen bij het los weken van de vastgekoekte vet- en voedselresten, waardoor deze gemakkelijker te verwijderen zijn.
 3. Schrob met een spons:
  Na het weken kunt u beginnen met het schrobben van het rooster. Gebruik een spons met een schurende zijde en zorg ervoor dat u zowel de bovenkant als de onderkant van het rooster grondig schoonmaakt. Spoel het rooster af met water om het schoonmaakmiddel en losgekomen vuil weg te spoelen.
 4. Maak gebruik van natuurlijke reinigingsmiddelen:
  Als u liever geen chemische reinigingsmiddelen gebruikt, zijn er ook natuurlijke alternatieven die effectief zijn. Een mengsel van baking soda en water kan namelijk dienen als een uitstekend reinigingsmiddel. Breng het mengsel aan op het rooster en laat het een paar minuten intrekken. Gebruik vervolgens een spons of borstel om het vuil te verwijderen. Citroensap is ook een natuurlijk reinigingsmiddel dat kan helpen bij het oplossen van vet en aangekoekte resten.

Zorg voor regelmatig onderhoud

Om te voorkomen dat uw barbecue rooster extreem vuil wordt, is regelmatig onderhoud essentieel. Na elke barbecue sessie is het raadzaam om het rooster schoon te maken terwijl het nog warm is. Gebruik de grillborstel om de overgebleven resten te verwijderen voordat ze kunnen aankoeken. Dit bespaart u tijd en moeite bij het grondig schoonmaken van het rooster.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top