Now Reading
Wat heeft mijn oma verkeerd gedaan?

Wat heeft mijn oma verkeerd gedaan?

Dat is de vraag die een 9 jaar oud Pakistaans meisje stelt aan de Amerikaanse regering. Een oorlog die voor ons ver weg is krijgt een gezicht. Haar oma stierf door raketten die waren afgevuurd van een Amerikaans dronetoestel.

Gezicht geven aan slachtoffers

Nabila Rehman is samen met haar vader en broertje, die ook gewond is geraakt bij de aanval, naar Amerika afgereist. Hiermee hoopt ze een gezicht te geven aan een oorlog die voor veel mensen ver van hun bed is. Ze willen aandacht vragen voor een oorlog waarvan de slachtoffers voor veel westerse mensen alleen maar nummers zijn. De vader van Nabila had een uitnodiging geaccepteerd van een team documentairemakers. Met deze documentaire hoopt hij mensen te kunnen leren wat er allemaal daadwerkelijk gebeurt en welk effect dit op de mensen heeft.

Als hij met Obama zou mogen praten geeft hij aan dat hij aan de president zou vragen om na te denken over een vreedzaam einde voor deze oorlog. Hij hoopt dat zijn volk dezelfde mate van vrede kan genieten in Pakistan als de mensen in de Verenigde Staten dat doen.

De Aanval

Volgens sommige media was de aanval gericht op een auto met militanten en deze zou ook uitgeschakeld zijn. Volgens Rehman was er geen sprake van deze auto. De oma van Nabila zou in de tuin aan het werk zijn geweest toen de raketten insloegen. Na een luide knal zag Nabila twee lichtpunten naar beneden komen. Deze projectielen raakten haar oma, vervolgens werd alles donker.

See Also

Nabila raakte zelf lichtgewond toen ze een scherf tegen haar hand kreeg. Hiervoor moest zij naar het ziekenhuis. Haar broertje werd zwaarder getroffen. Vanwege de scherven die in zijn been terecht waren gekomen moest hij twee operaties ondergaan. Hiervoor moest de familie een lening aanvragen. De familie zegt dat er voor de aanval geen haat was jegens Amerika. Na de aanval zeiden hun buren dat ze Amerika wel moesten haten.

Bron: http://tribune.com.pk/story/624528/what-did-my-grandmother-do-wrong/

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top