Now Reading
Dinsdag Populairste Dag voor Korting & Online Shoppen

Dinsdag Populairste Dag voor Korting & Online Shoppen

‘Welke dag leent zich het beste voor een voordelige online aankoop?’ Over het antwoord op deze vraag hoef je niet langer te piekeren! Het Amerikaanse analyse bureau SumAll heeft 3000 bedrijven en een half miljard transacties onder de loep genomen om de beste shop-tijdstippen voor online koopjesjagers te achterhalen.

Niet zondag of maandag, maar dinsdag is de beste dag om online te winkelen. De kortingen lopen dan gemiddeld op tot 4,81%. Vervolgens zijn vrijdag (4,61% korting) en donderdag (4,08%) de voordeligste dagen. De Nederlanders wisten schijnbaar al lang dat dinsdag de beste dag is om online te winkelen, want uit onderzoek van de grootste kortingssite van Nederland, Actiecode.nl, blijkt dat op dinsdag het meest gezocht wordt naar korting. Zij ontvangen dan 15,9% van de bezoekers. Vrijdag (13,9%) en zaterdag (11,4%) zijn minder populaire dagen om online korting te scoren.

In het Amerikaanse onderzoek is ook gekeken naar de voordeligste maand voor online shoppen en kortingen. Mensen zijn in de veronderstelling dat ze in januari profiteren van de allerbeste kortingen, maar het bleek juist dat in november, vlak voor de kerstdrukte, de beste aanbiedingen online staan. Actiecode kwam met hetzelfde onderzoeksresultaat; in november verwelkomen zij de meeste bezoekers en staan er ook de meeste aanbiedingen en kortingen online. 78% van de grote webshosp heeft in deze periode minimaal één actie lopen.

In november ontvang je gemiddeld 5,99% korting op je aankoop, in januari is dat 4.95%. Wacht dus niet tot het nieuwe jaar met het aanschaffen van jouw favoriete paar schoenen of die nieuwe tablet! Maart is met gemiddeld 2,76% korting de absolute verliezer als het gaat om voordelige winkelmaanden.

Kortom, op een willekeurige dinsdag in november scoor je online de beste korting. Ga er lekker voor zitten met een bakje koffie, vergeet gigantische rijen en onbeschoft winkelpersoneel en zoek in alle rust die nieuwe spijkerbroek of begin aan de Sinterklaas- en kerstinkopen.

See Also
oudjaarsuitje

Voor de mensen die zich afvragen wie eigenlijk de beste koopjesjagers zijn: de Britten harken de meeste korting binnen. Zij worden op de voet gevolgd door de Amerikanen. Naast Groot-Brittannië doen de andere Europese landen het ook goed met een gedeelde 3e plaats in het klassement. In Nederland zit de groei er goed in, echter is er nog veel te besparen voor de online consumenten. Wellicht stoten zij in de toekomst de Britten van de koopjesjagers-troon!

Bron: Onderzoek onder 10.000.000 Nederlandse bezoekers van Actiecode.nl. Actiecode.nl heeft de bezoekersstatistieken van 10.000 .000 Nederlanders onder de loep genomen om te bekijken in hoeverre deze verschillen van bovenstaande Amerikaanse resultaten en wat in Nederland de beste koopjesdag is.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top