Now Reading
Bouw jij wel genoeg pensioen op?

Bouw jij wel genoeg pensioen op?

De economische crisis heeft ook zijn weerslag op jouw pensioen. Niet alleen betalen werkgevers tegenwoordig veel minder aan een pensioenregeling, ook de pensioenfondsen zelf hebben het zwaarder. Zij vinden het steeds lastiger om voldoende geld in kas te hebben om huidige pensioenen uit te keren en te sparen voor toekomstige uitkeringen. En dat heeft dus ook invloed op jouw pensioen.

Waar heb je recht op als je met pensioen gaat
Als je met pensioen gaat heb je recht op AOW en op het pensioen dat je eventueel via je werkgever hebt opgebouwd. Het bedrag dat je als AOW ontvangt komt ruwweg overeen met het minimuminkomen. Ondanks dat je minder inkomstenbelasting betaalt is dat nog steeds geen vetpot. Het is dan ook belangrijk dat je tijdens je werkzame leven genoeg geld opbouwt.

Jouw werkgever spaart mee aan jouw pensioen
Bijna alle werkgevers voorzien in een pensioenregeling. Verkijk je echter niet op de hoogte van het bedrag dat je opbouwt. Dit zal in de meeste gevallen niet gelijk zijn aan het salaris dat je nu ontvangt. Werkgevers bouwen vaak pensioen op op basis van jouw gemiddelde loon tijdens je dienstverband, en wissel je regelmatig van werkgever dan zullen er ook gaten in jouw opbouw komen.

Het is dan ook belangrijk zelf te sparen voor jouw pensioen
Er zijn verschillende mogelijkheden om zelf voor je pensioen te sparen. In bepaalde gevallen is dat ook nog eens aftrekbaar van de belasting. Dit geldt bijvoorbeeld als je via banksparen een lijfrenteproduct aanschaft.

See Also
Fietsen door Drenthe

Vraag vooral advies aan een expert
Het is belangrijk zo snel mogelijk te starten met het sparen voor een aanvulling op jouw pensioen. Op de website van de Rijksoverheid vind je uitgebreide informatie over het pensioenstelsel. Maar vraag daarbij ook vooral pensioenadvies aan een expert. Deze kent de mogelijkheden en bijbehorende regels. Hij weet hoe jij op de meest gunstige manier kunt sparen zodat ook jij later de leuke dingen kunt blijven doen!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top