Now Reading
Bordspellen om te spelen met de hele familie

Bordspellen om te spelen met de hele familie

Bordspellen

Tijdens de kerstdagen zitten we vaak met de hele familie bij elkaar. Uitgebreid koffie drinken, een heerlijk kerstdiner en een grandioos toetje. Tijdens de kerstdagen pakken we uit. Tegenover elkaar aan tafel zitten kan een beetje saai worden en u bent natuurlijk ook een keer uitgepraat. Ik geef u 3 tips voor bordspellen die u kunt spelen na het kerstdiner.

Ticket to Ride Europe

Dit populaire spel kan met meerdere personen gespeeld worden. Leg uw eigen treinnetwerk aan in Europa. U krijgt opdrachten welke steden u moet verbinden met uw rails. Verdien punten, saboteer iemand anders zijn route en bouw de langste route op het bord. Van jong tot oud, iedereen kan meespelen met dit leuke bordspel.

30 Seconds: het pijlsnelle partyspel

Bent u met veel personen? Dan is 30 seconds een echte aanraden. Maak groepjes van 3 of 4 personen en deel uw familie van jong tot oud in een team. Bij dit spel moet u in 30 seconden zo veel mogelijk namen van het getrokken kaartje omschrijven. Lukt het u met uw team 5 goede antwoorden te geven in 30 seconden? 5 vragen goed maar dobbelt u met de dobbel steen 2? Helaas dan mag u op het speelveld maar 3 plaatsen vooruit. Kennis, geluk en een hoop fanatisme zijn de ingrediënten van dit spel. Zitten er jonge kinderen bij uw gezelschap? 30 seconds heeft ook een alledaagse dingen variant, deze is net is gemakkelijker voor de kinderen.

Risk – het spel van strategische verovering

Risk is een echte klassieker als het gaat om bordspellen. Misschien heeft u Riks al jaren in de kast liggen? Dan wordt het tijd om deze af te stoffen en te her introduceren bij uw familie. Riks kan gespeeld worden van 2 tot 8 deelnemers. Bent u met meer mensen deze kerst? Maak dan teams. Bij risk moet u aan de hand van uw opdracht kaart landen veroveren maar pas op dat u zelf niet vernietigd wordt door de tegenstander. Strategische veroveringen en het sparen van legers zijn van groot belang. Het voor en tevens nadeel van Riks is dat het spel uren kan duren, neem er dus de tijd voor.

See Also
Familiespellen

Spelletjes worden traditioneel ook wel gezelschapsspellen genoemd. Neem uw verlies en zorg ervoor dat het gezellig blijft deze kerst. Fanatiek spelen is goed maar denk ook nog even aan de kerstgedachte. Fijne feestdagen!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top