Zou relatietherapie echt werken?

Zou relatietherapie echt werken?

Heeft u de laatste tijd vaker ruzie met uw partner? Zit u wat meer in een dipje en kunt u niets meer goed doen voor uw partner? Wellicht is het idee van scheiden als eens door uw hoofd gegaan maar maak deze beslissing niet te snel. Bent u niet zo’n prater of ziet u het nut van relatietherapie niet? Heroverweeg eens om naar relatietherapie te gaan, het kan u misschien toch meer helpen als dat u denkt.

Wat is relatietherapie?

Tijdens relatietherapie zult u meer leren communiceren met elkaar en worden er een paar belangrijke vragen beantwoord. Het doel is om elkaar weer te begrijpen dan pas kunnen jullie er achter komen of de romantiek weer terug komt. Spreek met elkaar uit wat u van de ander verwacht en wat u zelf zou willen. Wat is op dit moment het probleem en hoe kunnen jullie hier uit komen? Kunnen jullie elkaar tegemoet komen op een aantal punten? Dit zijn een aantal vragen die tijdens de therapie aan bod komen.

Wanneer moet u in relatietherapie gaan?

Sommige mensen schamen zich er toch een beetje voor dat ze hulp nodig hebben bij hun relatie. Ze wachten daardoor te lang en misschien heeft u eigenlijk al wel een beslissing genomen om uit elkaar te gaan. Er zijn therapeuten door heel Nederland dus er is er altijd een in de buurt die u kan helpen. Wanneer moet u dan wel naar een relatietherapeut gaan? Mocht u aan een van de volgende vragen denken kunt u het beste beginnen bij een relatietherapeut.

  • Is onze relatie nog te redden?
  • Kunnen wij een scheiding voorkomen?
  • Kunnen we nog verder als mijn partner vreemd  is gegaan?
  • Hoe kan ik beter communiceren met mijn partner?
  • Het leven binnen het gezin is niet meer zo leuk, kunnen we dit verbeteren?

Werkt een relatietherapie voor iedereen?

Misschien ziet u relatietherapie helemaal niet zitten of gaat u alleen mee omdat uw partner aandringt. In de meeste gevallen zult u toch met een andere gedachte de kamer weer verlaten. U zult zich er veel bewuster van zijn wat de ander wilt en hoe u het voor elkaar weer prettig kunt maken. Het goede nieuws, voor 80% van de koppels die naar relatietherapie gaan werkt het en komen ze er zelfs sterker uit. Ziet u het even niet meer zitten binnen de relatie dan is het dus toch de moeite waard om eens naar een therapeut te gaan. Gooi de mooie tijd die u samen heeft gehad niet zomaar weg en ga ervoor, u bent tenslotte niet voor niets toch al een hele tijd samen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: