Zo maakt u uw auto klaar voor de winter

Zo maakt u uw auto klaar voor de winter

De kou zit er weer aan te komen en dit kan ook voor de auto een hele verandering zijn. Zo zult u wel merken dat u minder grip heeft op de weg. Dat de ramen beslagen zijn of is het zelfs al weer tijd om te krabben? Er zijn een aantal tips wat het makkelijker voor u maakt om de auto te pakken.

Banden wisselen

Heeft u nog steeds de zomerbanden op de auto liggen? Het is hoog tijd om deze toch maar eens om te wisselen. De winterbanden zorgen voor meer grip mocht het kouder zijn of zelfs ijzelen. Het is dan ook goed om de bandenspanning even te controleren want ook dit kan een verschil maken.

Ruitensproeiervloeistof

Er zijn verschillende soorten ruitensproeiervloeistoffen en dat is vooral aan de kleur te zien. Zo is er blauwe voor in de winter en voor in de zomer hebben we vaak een roze of gele. De vloeistof voor in de winter is met antivries dus ook wanneer het koud is kunt u uw ruit schoon houden.

Leg alle winterspullen klaar

Als u geen winterspullen in de auto heeft liggen is het tijd om deze maar snel te voorschijn te halen. Zo kan een ijskrabber niet ontbreken en is het hebben van ruitontdooier ook erg handig. Een slotontdooier kan u ook een hoop tijd schelen maar het belangrijke hiervan is wel dat u dit buiten de auto bewaard.

Vochtvreter

Het werkt niet altijd maar het kan u wel een hoop tijd schelen. Het kan namelijk helpen om in de auto een vochtvreter te plaatsen. Vaak Als u weg wilt rijden is de ruit aan de binnenkant beslagen, u zou dit ook wel weg kunnen vegen echter zorgt dit voor veel strepen en dus ook slecht zicht. Bij sommige auto’s kan het langer duren voordat de auto warm is en duurt het dus ook langer dat het vocht weg gaat. Een vochtvreter kan er voor zorgen dat de ramen minder beslagen zijn en het dus ook minder lang duurt voordat dit weg is.

Volle accu

Met een koudere temperatuur zal de accu van de auto sneller leeg gaan. Als u elke keer maar korte stukjes rijdt dan kan het zijn dat de accu niet voldoende op kan laten en dat u de volgende keer de auto wellicht niet kunt starten. Het is af en toe dus ook goed om wat langere stukken te rijden met de auto. Zo voorkomt u dat uw auto stil komt te staan en dat u overal op tijd kunt komen.

Veel rij plezier ook voor in de winter.

 

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: