Now Reading
Zo kunt u het beste herstellen van een botbreuk

Zo kunt u het beste herstellen van een botbreuk

Een botbreuk is al vervelend genoeg en dit moet altijd in het ziekenhuis goed gezet worden. Als we denken dat alles weer goed staat moeten we nog eens 6 tot 8 weken in het gips tot dat alles hersteld is. We kunnen alles echter een handje helpen zodat de breuk  zich sneller kan herstellen. We kunnen als het gips er af is sneller de dingen doen de we graag weer willen doen.

Eet zuivel producten

We weten van vroeger al dat veel melk drinken goed is voor de botten. In melk maar ook andere zuivel producten zit veel calcium dat een belangrijke bouwstof is voor botten. Zo kunt u dagelijk de dag beginnen met een glas melk of een bakje yoghurt. Het is ook te vinden in andere producten zoals groene groente, noten en zaden. Wanneer u zuivel producenten normaal gesproken niet lekker vindt is het goed om toch 3/4 keer op een dag iets van zuivel te pakken. Dit kan al een plakje kaas zijn of een klein beetje yoghurt.

Bewegen is gezond

Het is belangrijk om altijd voldoende te bewegen als u iets gebroken heeft kan dit een stuk lastiger worden. Bespreek met de verpleegkundige wat wel kan of wat de beste oplossing hiervoor is. Bewegen is in alle opzichten goed voor het lichaam. Probeer dus nog te blijven wandelen of pas wat dingen aan zodat u nog wel aan uw beweging toe komt. Een goede doorbloeding is dan ook belangrijk om de botten goed te laten genezen.

Minder of niet roken

Door te roken kan dit een negatief effect hebben op de genezing van het bot. Het kan ook zijn dat het de genezing vertraagd en dat u wellicht langer in het gips moet blijven. Het is verstandig om te stoppen met roken of het anders te beperken.

U kunt het herstel van de botten dus toch een handje helpen ook al zit het in het gips.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top