Zo komt u de winter door: een prachtige winterzonbestemming

Zo komt u de winter door: een prachtige winterzonbestemming

De Nederlandse vakantieganger is op zoek naar nieuwe zonzekere vakantiebestemmingen voor aankomende winter. Vertrouwde winterzonbestemmingen als Tunesië en de Egyptische kustplaats Sharm el Sheikh worden nog niet opnieuw aangeboden. Om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar winterzonvakanties is naarstig gezocht naar ‘nieuwe’ bestemmingen waar het klimaat, de accommodaties en omgeving voldoen aan de wens van de Nederlandse vakantieganger. Met de Verenigde Arabische Emiraten is dat alternatief gevonden. Het is een prachtige smeltkroes van nationaliteiten, culturen en geloven en daardoor een zeer stabiel gebied in de Arabische wereld.

De Verenigde Arabische Emiraten liggen op een middellange afstand (6,5 uur) vliegen van Nederland via een directe vlucht en zijn zeer internationaal georiënteerd met sterke bilaterale betrekkingen met veel westerse landen. Er is geen visum nodig en ook geen inentingen om naar de Emiraten te reizen. Hierdoor zijn zij zeer toegankelijk voor de Nederlandse vakantieganger.

Prijsniveau
Het prijsniveau is vergelijkbaar met de prijzen voor andere winterzonbestemmingen zoals de Canarische en Kaapverdische eilanden. Een aantal bekende hotelketens zoals Rixos , Cove en Double Tree by Hilton heeft zich inmiddels gevestigd in de Emiraten. Tevens zijn er ook voordeliger keuzes als hotel Bin Majid in Ras al Khaimah. Wat ook goed is om te weten is dat de alcohol bij all inclusive formules overal inbegrepen is.

Klimaat
In de Emiraten heerst een warm woestijnklimaat, wat betekent dat er weinig neerslag valt en er sprake is van hete zomers en warme winters. De winters zijn over het algemeen zo mild dat de Emiraten zijn uitgegroeid tot zeer populaire winterzonbestemmingen. Met temperaturen die in de koudste maanden overdag nog steeds rond de 24-25 graden liggen en nachttemperaturen die dalen naar ongeveer vijftien graden, is het uitstekend strandweer in de winter.
Betrekkingen Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten
Nederland onderhoudt goede betrekkingen met de Golfstaten, waar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) deel van uitmaken. Nederland en de VAE werken goed samen op het gebied van terrorismebestrijding. En bij de bevordering van vrede, veiligheid en stabiliteit in de regio. De VAE is een van de belangrijkste exportpartners van Nederland in het Midden-Oosten.

Onderwaterwereld
Ondanks de uitgestrekte kustlijn zijn de Emiraten pas recent begonnen met het werven van duiktoeristen. Met een watertemperatuur van 33°C in de zomer en 22°C in de winter zijn de duikomstandigheden ideaal. In de Emiraten vind je een verscheidenheid aan duikplekken variërend van ondiep tot veel dieper dan de limieten voor recreatieve duikers. Dat houdt in dat er duikstekken zijn die geschikt zijn voor alle brevetten en ervaringsniveaus. In historisch perspectief is Dubai (een van de Emiraten) altijd een drukke zeehaven geweest, waardoor er veel scheepswrakken te vinden zijn, elk met een eigen interessant ecosysteem. De mysterieuze en enorme walvishaai – hier al djer genoemd- komen in deze wateren samen. Dit heeft er ook voor gezorgd dat de Verenigde Arabische Emiraten nu ook op de duikkaart staat.

Doelgroepen
In de zoektocht naar nieuwe winterzon vakantiebestemmingen wordt duidelijk dat het denken in traditionele doelgroepen langzaam verdwijnt. De Emiraten zijn zeer geschikt voor een uiteenlopende groep vakantiegangers, ieder met zijn eigen vakantiebehoeftes. Er zijn accommodaties en activiteiten te vinden voor zowel stellen, gezinnen als vriendengroepen van alle leeftijden. En er zijn mooie combinaties te maken zoals een strandverblijf in Ras al Khaimah wat gemakkelijk te combineren is met een citytrip naar Dubai.

Dubai
Dubai staat bij veel mensen op hun ‘bucketlist’. Hier geldt; The Sky is the limit, de stad van de superlatieven. Het is een prestigieuze vakantie bestemming, toch is het prijsniveau doorgaans zeer aantrekkelijk. Je vindt er budgethotels en het meest luxueuze hotel ter wereld, de Burj Al Arab, het enige hotel dat 7-sterren mag dragen. Vanaf het centraal gelegen Dubai International Airport zijn de transfertijden kort. Dubai is verdeeld over verschillende wijken zoals de traditionele Deira met authentieke souks tot het luxueuze Jumeirah Beach met 40 kilometer lang wit zandstrand en hippe bars, jachthavens en unieke hotels.

Ras al Khaimah
Ras al Khaimah is een heerlijke bestemming voor een fijne zon, zee en strandvakantie met het hele gezin. De strandbestemming doet enigszins denken aan het Egyptische Hurghada van 20 jaar geleden, toen daar prachtige resorts verrezen aan de kuststrook. De betaalbare strandresorts in Ras al Khaimah zijn veelal op basis van all inclusive en in ‘village style’ gebouwd. Deze sfeervolle laagbouw met palmbomen zorgt voor een op en top vakantiegevoel. Diverse befaamde internationale kwaliteits hotelketens hebben hun deuren in Ras al Khaimah geopend zoals; Double Tree by Hilton, Rixos en Cove. Voor families met kleine kinderen is het langzaam aflopende strand een aangename bijkomstigheid en door de unieke ligging biedt Ras al Khaimah legio excursiemogelijkheden; in de woestijn, mangroven en bergen die de kustplaats omringen. Het Emiraat ligt op ca. 60 kilometer van Dubai en is goed te bereiken via een brede snelweg.

Fujairah
Fujairah ligt als enige Emiraat aan de Golf van Oman die uitmondt in de Indische Oceaan. Door de ligging aan de oostkust is het minder heet. Fujairah wordt omringd door prachtige natuur met bergen, rotsen, archeologische sites, wuivende palmen en witte zandstranden. De hotels liggen als groene oases in de woestijn met prachtige berglandschappen op de achtergrond. Het is een bestemming voor rustzoekers en liefhebbers van watersporten. Het heeft de perfecte omstandigheden om te windsurfen, waterskiën, duiken of om op een jetski te stappen. Fujairah ligt op 150 kilometer van Dubai en is goed bereikbaar via de snelweg.

Ajman
Ajman is één van de kleinere emiraten, gelegen tussen Ras al Khaimah en Sjarjah. Aan deze ongerepte kust ligt 16 kilometer parelwit zandstrand wat een mooi contrast vormt met het turquoise water van de Arabische Golf. De Corniche is een gezellige boulevard met leuke restaurantjes waardoor ook buiten het hotel genoeg te vertier te vinden is. Afstand naar Dubai is slechts 30 kilometer.

Abu Dhabi
Abu Dhabi is een moderne, kosmopolitische stad met uitgestrekte parken, winkelcentra en spraakmakende hotels zoals het Yas Viceroy wat gebouwd is op het formule 1 circuit. Naast het flaneren aan de prestigieuze Corniche met haar winkels, luxueuze hotels en restaurants biedt de stad ook het Ferrari World thema park waar kinderen en volwassenen zich prima kunnen vermaken. Abu Dhabi bestaat uit meerdere eilanden die door bruggen met het vaste land zijn verbonden. Dit zorgt voor weergaloze uitzichten op de prachtige jachten die in het azuurblauwe water van de haven dobberen. Naar Abu Dhabi wordt rechtstreeks gevlogen met het betrouwbare Etihad Airways.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: