Zelfs de dennenappels zijn groen

Zelfs de dennenappels zijn groen

Vanwege het mooie warme weer groeien de dingen in de moestuin super. Het droge weer zorgt er wel voor dat er veel water gegeven moet worden, maar dat is dan dankbaar werk. Uiteraard groeit het onkruid net zo hard, vaak zelfs nog harder, maar dat verdroogt perfect na het schoffelen. Wat is een zonnetje toch fijn!

Alles loopt uit en staat er mooi bij. Op dit moment hebben we asperges, diverse kruiden, radijs en rabarber. In de boomgaard is volop vruchtbeginsel en dat is fijn, omdat vorige jaar de bloesem is bevroren en we geen fruitoogst van naam hadden.

Wat nu heel mooi is om te zien dat de rode en witte bessen al groen aan de struik hangen. Net als de kruisbessen en de zwarte bessen. Ook zitten er aan de aardbeienplanten volop vruchten.

Nu was ik van de week op het balkon en zag ik aan de dennenboom groene dennenappels zitten. Nu vind ik bruine dennenappels voor een instant herfstgevoel zorgen en gebruiken wij ze ook als ‘aanmaakblokjes’ [zie eerdere blog], maar ik moet zeggen dat ik de frisgroene dennenappels [met hier en daar verse doorzichtige hars] toch ook erg mooi vind.

Had het nog niet eerder gezien, maar vind het wederom een cadeautje van de natuur!

——-
Vindt u dit bericht leuk? Like mijn Facebookpagina en blijf op de hoogte van mijn ervaringen in de keuken en de (moes)tuin

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: