Now Reading
Winterpaleis Het Loo‏

Winterpaleis Het Loo‏

Kerst op Het Loo, gedekte tafels, kerstkaarten, koninklijke sleden èn een ijsbaan!

Van 14 december tot en met 5 januari is Paleis Het Loo weer omgedoopt tot ‘Winterpaleis’. Er kan geschaatst worden op een èchte ijsbaan, in de Koetshuizen staan sleden van de Oranjes opgesteld en het paleis is sfeervol ingericht met gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering. In de Audiëntiezaal staat het Troonswisselingsdiner van afgelopen 29 april centraal, waarbij gedekt wordt met tafelzilver van koning Willem I en serviezen van de koninginnen Wilhelmina en Juliana.

Rond de Kerstdagen wordt Paleis Het Loo traditiegetrouw sfeervol ingericht, met kerstbomen in verschillende stijlen, groenversiering en feestelijk gedekte tafels. De tafel van het diner op 29 april jl., ter gelegenheid van de abdicatie en inhuldiging, staat centraal. Daarnaast worden tafels feestelijk gedekt als ten tijde van Willem II, Willem III en Wilhelmina. Het thema ‘Koninklijke diners, van Willem I tot Willem-Alexander’ sluit aan bij de viering van 200 jaar Koninkrijk en het Objecttheater ‘Wij Willem’, dat in de Westvleugel van het paleis is te zien.

Het Stallenplein is sfeervol aangekleed met een echte ijsbaan; schaatsen kunnen ter plekke worden geleend, de baan is niet geschikt voor noren. In de Koetshuizen worden diverse sleden uitgestald, met de bijbehorende aanspanningen van paarden en koetsiers, zoals gebruikt door de Oranjes. Onder meer zijn de prachtige Zilveren Slee uit 1885 en de Kabouterslee uit 1880 te zien, geïllustreerd met foto’s van sledetochten. Tot slot is er in de Oostvleugel een presentatie te zien van olieverfschilderijtjes van Rien Poortvliet. De kunstenaar, die in Baarn woonde, bracht deze schilderijtjes twintig jaar lang zelf naar Paleis Soestdijk, als persoonlijke kerstgroet van de familie Poortvliet aan koningin Juliana en prins Bernhard. Op diverse dagen in de kerstperiode worden er in en rond het paleis en de ijsbaan muzikale optredens verzorgd.

Wilt u meer weten over Winterpaleis Het Loo?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top