Now Reading
De winter komt er aan! Waar laten we al onze tuinspullen?

De winter komt er aan! Waar laten we al onze tuinspullen?

De eerste tekenen van de herfst en winter dienen zich weer aan. De eerste nachtvorst, de blaadjes van die van de bomen vallen. Een goed moment om de tuinmeubelen weer naar binnen te zetten, om er voor te zorgen dat ze in goede staat blijven en ze volgend jaar wederom een seizoen mee kunnen in de tuin.

Maar waar laat u een grote tuinset? Een tuinhuis is dan wellicht een goed idee. U creëert op deze manier gemakkelijk meer opbergruimte in uw tuin. Dit is niet alleen handig voor het binnenplaatsen van de tuinset, maar ook handig voor fietsen, tuingereedschap en eventueel parasols en andere tuinaccessoires.

Het uitzoeken van het juiste tuinhuis voor uw tuin is natuurlijk afhankelijk van een aantal zaken. U kunt kiezen voor een van de vele kant en klare tuinhuizen, maar het is ook mogelijk om een tuinhuis op maat te laten maken.

Belangrijk bij uw keuze om rekening te houden met de volgende zaken:

  1. Waar wilt u dat het tuinhuis geplaatst wordt. Hoeveel ruimte is er voor het tuinhuis en hoe hoog moet het tuinhuis worden. Wilt u een tuinhuis met een plat dak dan zal dit verder geen problemen op leveren, maar wilt u een tuinhuis met een schuin dak, dan kan het zijn dat er een vergunning aangevraagd moet worden voor de plaatsing. Vaak is het plaatsen tot een hoogte van 1.80 – 2.00 meter gaan probleem, maar vraag het wel even na bij uw gemeente, want dit kan namelijk per gemeente verschillen. Zorg in ieder geval dat er voldoende ruimte is om uw tuinset goed op te bergen en eventuele andere tuingereedschappen.
  2. Wat is het budget dat u beschikbaar heeft voor het tuinhuis. Zoals aangegeven zijn er tal van mogelijkheden voor een tuinhuis, maar net als bij de bouw van een gewoon huis geldt ook voor een tuinhuis: hoe meer opties en hoe duurzamer de materialen zijn, hoe duurder het tuinhuis is. Er zijn al mogelijkheden voor een tuinhuis zo rond de € 1.000,-, maar u kunt het natuurlijk zo gek maken als u zelf wilt. U kunt natuurlijk advies inwinnen over welk tuinhuis het best bij uw wensen en budget past!
  3. Bij punt 2 stipte we het al even kort aan. Welke materiaal wilt u voor uw tuinhuis gebruiken. Wilt u een houten tuinhuis? Of toch liever een van steen. In dit laatste geval is het vaak noodzakelijk om een fundering onder het tuinhuis te plaatsen en dit kost meer tijd en zeker ook geld. Wel is een stenen tuinhuis beter te isoleren. Het voordeel van een houten tuinhuis ten opzichte van een stenen tuinhuis zijn zeker de tijd die het kost er een te plaatsen, vaak mogelijk zonder vergunning en veel geringere kosten voor het plaatsen.

Veel tuinplezier ook in de winter!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top