Now Reading
Wilt u voor deze zomer nog wat kilo’s kwijt?

Wilt u voor deze zomer nog wat kilo’s kwijt?

Afvallen

Ieder jaar is het weer een nieuwe gevecht. De vakantie staat voor de deur en dat leuke outfitje dat vorig jaar nog prima zat begint nu toch wat te knellen. Om nog niet te spreken over de badkleding die natuurlijk niets verhullend is.

In dit artikel geven we een aantal tips hoe u gemakkelijk een paar kilo kwijt raakt zonder uw hele eetpatroon om te gooien.

Beweging

Sport is altijd al een belangrijk iets geweest wanneer je wilt afvallen. Niet alleen om af te vallen is sporten goed, maar ook om fitter te worden en te blijven. Daarnaast wordt er tijdens het sporten een gelukshormoon aangemaakt, waardoor u zich prettiger gaat voelen. Mocht intensief sporten voor u toch wat te hoog gegrepen zijn dan kunt u er ook voor kiezen om wat rustiger te starten. Ga iedere dag een uur flink wandelen en u zult merken dat die paar kilo die u er af wilt hebben er na een paar weken ook echt af is. Vindt u het lastig om een wandelroute te bedenken dan kunt u via diverse apps ook kennismaken met nieuwe wandelroutes.

Regelmatig eten

Wanneer we willen afvallen zijn we snel geneigd om minder te gaan eten. Dit is juist niet goed. Het is belangrijk dat je lichaam voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Wanneer dit niet het geval is dan is het lichaam geneigd om de voedingstoffen die wel binnenkomen allemaal in het lichaam om te slaan en deze worden dan ook snel weer omgezet in vetcellen. Het afvallen gaat dan alleen maar trager en in sommige gevallen is het zelfs zo dat er gewicht bijkomt in plaats van afgaat. Het is beter om bijvoorbeeld 6 keer per dag te eten. Natuurlijk de drie hoofdmaaltijden zoals ontbijt, lunch en diner, maar om ook nog 3 keer een gezond tussendoortje te nemen. Dit zorgt er dus enerzijds voor dat het lichaam actief blijft. Daarnaast voorkom je het hongergevoel. Het hongergevoel zorgt er bij veel mensen voor dat ze toch gaan snacken en hierdoor juist weer kilo’s verzamelen.

Geen snacks in huis

Hoe sterk de wil ook is om af te vallen iedereen kent zwakke momenten. Wanneer de kast dan vol ligt met chips, drop en andere slechte snacks is het heel moeilijk om deze niet te nemen. Wanneer ze niet voor het grijpen liggen en wel gezonde snacks dan is de kans groot dat we dan toch naar de gezonde snacks uitwijken en we verantwoord kunnen snoepen.

Water drinken

Een laatste tip die we geven is het drinken van water. Door voldoende vocht in je lijf te hebben worden afvalstoffen makkelijk afgevoerd. Het is dan ook goed om minimaal 2 liter water op een dag te drinken. Dit lijkt een hele hoeveelheid, maar wanneer je een literfles vult met water en deze op je bureau zet dan zult u merken dat deze in korte tijd al leeg is. Dit twee keer en u zit al aan de aanbevolen hoeveelheid.

Geniet van uw vakantie en laat de kilo’s uw vakantie niet verpesten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top