Now Reading
Welke kunst kunt u in welk museum bekijken?

Welke kunst kunt u in welk museum bekijken?

museum

Door de corona crisis hebben veel musea het moeilijk. De bezoekers aantallen zijn de afgelopen jaren, mede door verplichte sluitingen flink terug gelopen. Bent u van plan om in 2022 weer een bezoekje te brengen aan een kunst museum? Ik heb voor u een aantal musea op een rijtje gezet want welke kunst kunt u in welk museum bekijken?

Het Rijksmuseum in Amsterdam

Het Rijksmuseum mag in het overzicht niet ontbreken. Het museum in Amsterdam is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Nederland. Bijna iedereen is wel een in het Rijksmuseum geweest, toch is het door wisselende expositieruimte zeker de moeite waard om in 2022 een nieuwe bezoekje te plannen. Naast de wereldberoemde Nachtwacht zijn er ook werken te zien van Johannes Vermeer, Jan Steen en Frans Hals.

Het Mauritshuis in Den Haag

Het Mauritshuis is een stadspaleis dat ongeveer 800 werken laat zien van diverse kunstenaars uit de 17e en 18e eeuw. Het meeste bekendste werk is misschien wel ‘Het meisje met de parel’ van Johannes Vermeer. Plan een dag je uit naar Den Haag en combineer dit met een bezoekje aan het Mauritshuis.

Het van Gogh museum in Amsterdam

Het Van Gogh museum bezit de grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Liefhebbers van van Gogh komen hier zeker aan hun trekken. Naast werken van van Gogh zijn er ook andere werken van diverse kunstenaars te zien. Het museum heeft zowel een vaste collectie als tijdelijke expositieruimten.

See Also
Met vriendinnen toeren door de Achterhoek

Naast deze bekende musea heeft Nederland nog veel meer kunst musea te bieden wat denkt u van het Kröller-Müller museum in Otterlo, het Escher museum in Den Haag, het Rembrandthuis in Amsterdam, het Mondriaanhuis in Amersfoort of het Frans Hals museum in Haarlem? Ieder museum heeft zijn eigen thema en collectie. Maak van 2022 een cultureel jaar en breng een bezoekje aan een kunstmuseum in Nederland.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top