Welke kledingkleur past het beste bij jou?

Welke kledingkleur past het beste bij jou?

Meestal in de winkel pak je snel iets wat je leuk vindt dat je zelf een mooie kleur vindt en waar ook een leuk motiefje in zit. Als het goed zit en het staat goed gaat het al vrij snel mee naar huis. De volgende keer dat je gaat winkelen zul je met een hele andere blik kijken op de kleding. Kijk vooral naar de kleur of het wel bij je past en of je niet beter een andere kleur kunt kiezen. Als je nog niet weet welke kleuren er bij jou passen kun je kijken naar bijvoorbeeld je huidskleur maar ook de kleur van je ogen.

Olijfkleurig

Als je huid een beetje een groen/gele ondertoon heeft val je onder deze categorie. Bij dit huidtype kun je het beste warme kleuren gebruiken zoals oranje en rood. De wat koelere kleuren passen er ook goed bij, let er dan wel op dat je de wat diepere kleuren gebruikt zoals turquoise of mosgroen.

Koele huid

De koele huid heeft een wat blauwige ondertoon. Dit beteken niet gelijk dat je dan heel bleek bent dit kan ook bij een wat donkere huidskleur. Bij deze huidskleur mag je best eens wat feller gaan. De Kleuren blauw en paars maar ook knal roze passen erg goed bij de huid.

Wat als je er tussen in zit?

Als je een huidskleur hebt dat een beetje tussen de olijfkleur en de koele huid is dit de neutrale kleur. Bij de meeste is dit in combinatie met bruine ogen. De kleuren waarmee dit het beste gecombineerd kan worden is de wat zachtere tonen. Denk daarbij aan pastelkleuren en perzikkleur.

Match de oogkleur

De oogkleur kan ook erg bepalend zijn voor de kleding kleur. Je kunt er voor kiezen om de kleding juist te matchen met je ook kleur zodat deze prachtige kleur tot zijn recht komt. Je kunt daardoor juist ook zorgen voor een contrast om je prachtige ogen er uit te laten springen. Bij blauwe ogen kunt u de kleur bijvoorbeeld matchen maar als u kiest voor een wat bruinere tint komen ze echte naar voren.

Heb je dit allemaal na gelopen zul je met een andere blik door de winkel gaan en meer kijken naar de kleur in plaatst van het kledingstuk zelf.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: