Now Reading
Heeft u wel eens een ontstoken oog?

Heeft u wel eens een ontstoken oog?

Ontstoken oog

Wordt u ’s ochtends wakker met een ontstoken oog? Soms merkt u dit nog niet gelijk tot dat u in de spiegel kijkt en u ziet dat een van uw ogen dik zijn. Hoe komt dit nou eigenlijk en hoe kunt u er voor zorgen dat dit zo snel mogelijk weg is zodat u fris en fruitig de deur uit kunt.

Wat is een ontstoken oog?

Een ontsteking aan de ogen komt meestal door een virus in enkele gevallen een bacterie. Het bindvlies is dan ontstoken, dit is het doorzichtige slijmvlies laagje dat aan de buitenkant van het oog zit. De verschijnselen van een oogontsteking zijn:

  • Oogwit is rood
  • Traanoog
  • Binnenkant van de oogleden zijn rood
  • Oogleden kunnen aan elkaar plakken vooral wanneer u net wakker wordt
  • Huid rondom het ook kan dik zijn
  • Jeukende ogen

Wat kunt u doen bij een oogontsteking

Heeft u zelf een ontstoken oog dan zijn er wel een aantal dingen waarop u kunt letten om dit sneller de verhelpen. Zo kunt u regelmatig het slijm bij het oog weghalen met een wattenschijfje met wat kraanwater. Let er wel op dat u richting uw neus strijkt zodat alles uit uw oog komt. Is de zon wat feller of wilt u rust aan uw ogen hebben dan is het gebruiken van een zonnebril ook erg fijn. Het is ook tijd om eens een dagje geen make up te dragen.

Beide ogen

Heeft u een oogontsteking dan is de kans groot dat ook uw andere oog hier last van krijgt. Raak uw ogen dan ook zo min mogelijk aan en probeer niet te wrijven. Was regelmatig uw handen als u aan uw ogen heeft gezeten. Wrijf dan ook niet met een handoek in beide ogen maar gebruik voor uw ontstoken oog een speciaal washandje.

See Also
Dr. Wijnholds

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top