Weg met stress!

Weg met stress!

Last van stress? Is het chaotisch in uw leven? Altijd maar druk druk druk…? Dan is het tijd voor de beste remedie ooit: Muziek. Uit onderzoek is gebleken dat muziek de optimale therapie is tegen stress.

Stress is niet alleen vervelend voor uw gemoedstoestand, ook zorgt het voor vroegtijdige huidveroudering en psychosomatische klachten (denk maar eens aan; prikkelbare darmsyndroom of een te hoge bloeddruk).

Kalmerend effect
Uit onderzoek is gebleken dat muziek de activiteit van de rechterhersenhelft (Die bevat intuïtie, gevoelens en creativiteit) verhoogt en de activiteit van de linkerhersenhelft (bevat rationaliteit en spraak) verlaagt. Oftewel; door muziek wordt ons hersenhelft die altijd maar bezig is met problemen even op standby gezet.

Rimpels
Stress is een grote veroorzaker van rimpels. Aangezien muziek ons helpt om de spieren van ons lichaam te ontspannen, worden rimpels niet meer zo snel aangemaakt. Rimpels ontstaan namelijk ook omdat we onze gezichtsspieren te veel aanspannen. Dus; door muziek krijgt zelfs onze huid rust!

Muziek
Uit onderzoek blijkt dat vooral klassieke muziek deze ontspannende werking heeft. Het zou zelfs een betere therapie zijn dan bijvoorbeeld Jazz, Rock en Pop. Hoe gaat deze muziek nu echt een therapeutische werking hebben? Door de muziek op een laag volume te zetten. De muziek zal vooral langzame en zich steeds weer heralende motieven moeten bevatten. Een soort spa-muziek.

Benieuwd? Probeer het eens uit! Kwaad kan het niet.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: