Now Reading
Waterkoker kopen: hier moet je op letten

Waterkoker kopen: hier moet je op letten

Wil je een nieuwe waterkoker kopen maar weet je niet goed waar te beginnen? Dan komt dat goed uit! We zijn namelijk voor je op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal handige ins en outs voor je verzameld wanneer het gaat om een nieuwe waterkoker kopen. Waar je precies op moet letten, welke mogelijkheden er zijn en andere belangrijke zaken lees je hier!

Het voorkomen van kalkaanslag

Een waterkoker heeft natuurlijk meer kans op kalkaanslag. Je kan het verwarmingselement duidelijk in de kan zien zitten, en dit oppervlak is natuurlijk ideaal voor kalk om zich aan te hechten. Een gesloten verwarmingselement voorkomt deze kalkaanslag en zorgt er daardoor voor dat de waterkoker vaak langer mee kan. Het gesloten systeem voorkomt kalkaanslag en zorgt dat het verwarmingselement makkelijk schoon te maken is. Het enige nadeel hieraan is dat deze waterkokers vaak wat langer de tijd nodig hebben om het water op te warmen, en in sommige gevallen wat lawaai kunnen maken.

Andere mogelijkheid: een kalkfilter

Wil je toch een waterkoker met een open verwarmingselement? Schaf dan een kalkfilter aan. Op deze manier voorkom je dat er kalkstukjes in het water komen wanneer je het warme water inschenkt. Hoewel de kalk niet slecht voor je is, kan het de smaak van het product uiteindelijk wel beïnvloeden.

De grootte van de waterkoker

Je kunt een waterkoker koken tot twee liter. Hoewel je niet vaak twee liter koffie of thee zult bereiden, kan dit wel erg handig zijn voor het koken. Kijk dus vooral naar de uiteindelijke doeleinden waarvoor je de waterkoker zult gebruiken. Een waterkoker van één of een halve liter zal bijvoorbeeld sneller opwarmen en ervoor zorgen dat je met twee personen in huis in no-time een kopje thee klaar hebt staan.

Het vermogen

Kun je kiezen voor een waterkoker met meer vermogen? Doe dat dan gerust. Het water warmt namelijk sneller op en het extra energieverbruik is minimaal.

See Also
smartphone soms heet

Snoerloos gebruik van je waterkoker

Neem ook zeker de moeite om te kijken naar een variant waterkoker waarbij de snoer kort is of je deze geheel op kunt rollen. Zo blijft het aanrecht overzichtelijk en voorkom je mogelijke ongelukken.

Waterkoker met geïsoleerde wand

Hoewel waterkokers bijna altijd wel een handvat hebben, kan het met kleine kinderen in huis verstandig zijn om voor een waterkoker met een geïsoleerde wand te kiezen. De buitenkant van de waterkoker kan natuurlijk ontzettend heet worden, en om verbrande vingers te voorkomen kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top