Now Reading
Wat zijn de gevaren van Facebook?

Wat zijn de gevaren van Facebook?

Privacy en veiligheid op het internet zijn de laatste tijd veelbesproken onderwerpen. Facebook lijkt op het eerste oog gewoon een onschuldige website om lekker op de hoogte te blijven. Maar wat gebeurt er precies met alle informatie die u aan die website geeft?

Privacy
Wanneer iemand een account aanmaakt op Facebook dan is deze informatie in eerste instantie openbaar en zou iedereen dit kunnen lezen. Wanneer dit niet gewenst is dan is het mogelijk om allerlei veiligheidsmaatregelen in te schakelen. Dit is echter een onoverzichtelijkproces waar menig persoon niet in zijn eentje uitkomt.

Wanneer iemand aangeeft iets leuk te vinden op Facebook dan wordt deze informatie gebruikt om de advertenties daarop aan te passen.Ook gebruikt Facebook namen en afbeeldingen van gebruikers in advertenties. Er wordt nu ook gewerkt aan een database met gezichtsherkenning. Zo kan Facebook mensen in foto’s herkennen zonder dat dit door de gebruiker zelf is aangegeven.

Gevaren
Facebook is een handige manier om snel op de hoogte te zijn van wat je vrienden en kennissen doen. Het kan echter ook een verslavende bezigheid zijn. Wanneer iemand veel vrienden op Facebook heeft dan is de hoeveelheid berichten en foto’s zo groot dat er veel tijd in gaat zitten om deze allemaal te lezen. Wanneer iemand overmatig gebruik maakt van facebook kan het gebeuren dat deze persoon in een isolement raakt. Door smartphones is het mogelijk om overal en altijd toegang te hebben tot het internet en dus ook tot Facebook. De kans bestaat dat iemand dan zoveel bezig gaat zijn met Facebook dat de echte wereld minder belangrijk wordt.

Lees ook

Doordat er via facebook geen direct contact is bestaat er de mogelijkheid dat er met iemand anders wordt gepraat dan wordt gedacht. Pas op voor schijnvrienden en oplichters.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top