Now Reading
Wandelen door het mooie Limburgse Heuvelland met deze tips!

Wandelen door het mooie Limburgse Heuvelland met deze tips!

Het landschap van Limburg is uniek voor Nederland. Bosrijke gebieden wisselen zich af met pittoreske dorpen en authentiek steden, een prachtige omgeving om een heerlijke wandeling te maken. Ik laat u graag kennismaken met een aantal leuke routes voor een mooie wandeltocht door Limburg.

Leuke wandelroutes

Door de meeste mensen onder ons wordt Zuid-Limburg gezien als een mooie omgeving om te wandelen, wat helemaal klopt, echter slaan we Noord- en Midden-Limburg vaak over. Zonde! Beide regio’s zijn namelijk rijk aan fraaie natuurgebieden en er bevinden zich zelfs 3 nationale parken. We spreken dan over De Maasduinen, De Grote Peel en De Meinweg. Ik geef u graag een aantal wandeltips voor een mooie tocht door Zuid-Limburg en door de nationale parken in Noord- en Midden-Limburg.

Wandel tip 1: De Maasduinen – Route van beek tot berg
Natuurgebied Maasduinen ligt vlakbij de stuifzandruggen en fraaie Ravenvennen. Iets verderop ligt de Mookerhei. In natuurgebied Maasduinen kunt u een wandelroute volgen die langs de Koningsvennen naar de Sint Jansberg voert, waar u zich tussen imposante bomen waant op een landgoed. Tip voor de langeafstandwandelaars: ook twee trajecten van het pieterpad doorkruisen het gebied, traject Groesbeek – Gennep en traject Gennep – Vierlingsbeek.

Wandel tip 2: Vaals – Hoogste punt van Nederland
Tijdens deze wandeling klimt u vanuit het dal in Vaals naar de Vaalserberg. Door glooiende weilanden met talloze draaihekjes gaat het verder omhoog naar buurtschap Wolfhaag. Via het Preusbos, dat deel uitmaakt van het grootste aaneengesloten loofbos van Zuid-Limburg, bereikt men het Drielandenpunt. Met 322,5 m hoogte is het tevens het topje van Nederland. Wie het nog hogerop wil zoeken, kan de 50 meter hoge Boudewijntoren beklimmen.

Wandel tip 3: De Meinweg – Route Herkenbosch
Tijdens deze vlakke wandeling, wandelt u door het prachtige natuurgebied De Meinweg. U wandelt over zand- en bospaden tussen de prachtige heide door. In augustus bloeit de heide, maar de wandeling is het hele jaar mooi om te lopen! U passeert enkele mooie vennen. Neem zelf proviand mee, er staan onderweg voldoende zitbanken.

Wandelen met een app

Een wandel-app kan een ideale wandelgids zijn. Hoe meer u weet van een gebied waar u doorheen wandelt, hoe leuker het is. De app, een digitale wandelgids, leidt u over wandelroutes, wijst u op bijzondere plekken, vertelt erover en laat u foto’s en filmpjes zien. Ik heb voor u uitgezocht wat de populairste wandel-app op dit moment is.

Wandelen
– Wandelen is de meest complete wandel-app van Nederland
– 4.000 Wandelingen in natuur en stad
– Geeft u informatie over natuurgebieden, afstanden en honden toegankelijkheid
– De gratis versie van de app bevat honderden wandelroutes
– Ingebouwde GPS-functie

Bij het downloaden van de Wandelen wandel-app heb ik nog een aantal tips voor u:
* Download de app vooraf of ergens waar WiFi is
*Download ook de gewenste route vooraf zodat u onderweg geen verbinding nodig heeft
* Zorg dat uw Smartphone helemaal opgeladen is als u op pad gaat

See Also
Met vriendinnen toeren door de Achterhoek

Liever een geheel weekend op pad? Kijk dan eens naar onderstaande Wandelarrangementen in Limburg!

Kom ook genieten van de heerlijke lentezon tijdens een wandeling door het prachtige Limburg!

Met vriendelijke groet,

Kayleigh Stark
Recreatief.nl

Recreatief.nl

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top