Waarom zou u er voor kiezen om minder te gaan werken?

Waarom zou u er voor kiezen om minder te gaan werken?

Het klinkt altijd verleidelijk om minder uur te gaan werken. U heeft daardoor meer tijd voor u zelf en heeft meer vrijheid om iets te doen wanneer uw wilt. Is het wel een verstandige keuze en is dit wel voor iedereen weg gelegd?

Waarom werken we?

Het is belangrijk om te weten waarom we eigenlijk zo veel werken. Waarschijnlijk doen we het om geldt te verdienen en zo meer vrijheid te krijgen in uw vrije tijd. Maar is dit het wel waard en levert u niet te veel vrije tijd in om te werken? Ga na wat echt belangrijk is en of er een doel is waar u naar toe wilt werken. Werkt u nu iets harder zodat u later met vervroegd pensioen kan of wilt u eerst uw hypotheek afbetaald hebben voordat u minder gaat werken?

Hoe kunt u minder werken?

Er zijn een aantal oplossingen waar door u minder kunt werken zonder hier last van te hebben. Zo kunt u kleiner gaan wonen, zo zullen de hypotheek lasten lager en zijn hoeft u ook minder vrije tijd in te leveren om uw huis en tuin op orde te houden. Kies niet voor een mooie auto maar zuinige auto. Wanneer u vaak op de weg bent is het fijn om een goede auto te hebben maar hoe zuinig deze is kan ook erg belangrijk zijn. Zo kunt u misschien wel 100 euro besparen waarmee u anders veel leuke dingen mee kunt doen. Het is ook goed om naar uw abonnementen te kijken. Wellicht heeft een duur abonnement voor de tv terwijl u de extra zender helemaal niet kijkt. Ga dus na wat echter belangrijk is of wat u weg kunt doen. Door minder te werken en wat aanpassingen te doen kunt u zich nog steeds prima redden.

Als u minder wilt werken is het belangrijk om te kijken naar wat u in de toekomst zou willen en hier nu stappen in te zetten. Als u nu dingen aan gaat passen kunt u sneller minder gaan werken.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: