Waarom vechtsport ook nog geschikt is voor ouderen

Waarom vechtsport ook nog geschikt is voor ouderen

Beweging is voor iedereen goed om fit en gezond te blijven. Natuurlijk moeten we wel goed naar ons lichaam blijven luisteren en de sport en de intensiteit ervan enigszins aanpassen op onze leeftijd. U denkt dan misschien dat vechtsport afvalt, maar dit is zeker niet het geval. Ook vechtsporten kunnen nog heel geschikt zijn wanneer we iets ouder worden.

Raadpleeg een huisarts
Belangrijk is wel om niet gelijk te hard van stapel te lopen. Raadpleeg bijvoorbeeld eerst een huisarts. Deze kan checken wat uw lichaam aan kan qua inspanning. U kunt met dit advies dan naar een sportschool gaan en met de leraar / coach overleggen met welke sport u het best kunt beginnen. Bij het uitkiezen van een school is het verstandig om te kijken of er binnen de school meer mensen sporten van middelbare leeftijd. Op deze manier kunt u op hetzelfde niveau sporten en is de kans op blessures een stuk kleiner.

De reden waarom vechtsport ook op een wat oudere leeftijd een goed keuze is zit hem in de uitdaging. Er is altijd iets nieuws te leren, technieken zijn altijd te verbeteren. Bij blessures kan men altijd de focus van de training verlegen gedurende de revalidatieperiode. Een enkelblessure bij het voetbal heeft een grotere impact dan bij het karate, aikido of andere vechtsport.

Vechtsport is ook een mentale sport
Daarnaast is de sport niet alleen een lichamelijk inspanning, maar het is ook een geestelijke inspanning. Ook dit kan een positieve uitwerking hebben op een wat oudere leeftijd. Er wordt rust gecreëerd in het hoofd. Hierdoor zult u ervaren dat u beter in staat bent om dingen te onthouden na een sportsessie.

Voordelen van vechtsport:
Fysiek

  • Betere balans,
  • conditieverbetering,
  • coördinatieverbetering,
  • flexibiliteit

Mentaal

  • Ontspanning
  • Voorkomen van stress
  • Kan je een jonger gevoel geven

Bent u ook van plan om de vechtsport op te pakken bij Fightshop.nl kunt u de benodigde kleding en materialen bestellen.