Voorkom een Jetlag in Australië!

Voorkom een Jetlag in Australië!

Na een lange reis en een flink tijdverschil is de kans op een jetlag in Australië goed aanwezig. Tijdens uw rondreis Australië is het dan ook zeker aan te raden om het de eerste dag wat rustiger aan te doen. Wij hebben voor u een aantal tips om een heftige jetlag te voorkomen zodat u zo snel mogelijk van dit prachtige land kan gaan genieten.

1 Zet uw horloge al op de tijd van uw bestemming
Zet voordat u de lucht in gaat uw horloge en mobiele telefoon al op de tijd van bestemming, op deze manier kunt u al langzaam wennen aan de tijdzone. Dit heeft puur een psychologisch effect, maar is wel effectief!

2 Drink geen alcohol en koffie, maar wel voldoende water
Tijdens uw vlucht is de lucht een stuk droger, daarom is het belangrijk om te blijven hydrateren. Het beste is om voor uw vlucht en tijdens uw vlucht genoeg water te drinken. Omdat alcohol en koffie juist zorgen voor uitdroging is het niet verstandig om dit te drinken! Uitdroging is een van de voornaamste redenen voor een jetlag.

3 Pas uw slaapritme alvast aan
Omdat u met de tijd mee reist, kunt u het beste de dagen voor vertrek iets vroeger gaan slapen en ook iets vroeger opstaan. Als u hier 3/4 dagen voor vertrek mee start dan kunt u de tijden waarop u slaapt steeds iets verder verleggen. Op deze manier is uw lichaam sneller gewend aan de nieuwe tijdzone

4 Eet licht en gezond voedsel
Om uw lichaam zoveel mogelijk rust te geven is het goed om licht en gezond voedsel te eten. Op deze manier kost het uw lichaam minder energie om het te verwerken.

5 Vertrek zo ontspannen mogelijk
Begin op tijd met het inpakken van je spullen en vertrek op tijd naar de luchthaven! Dit zorgt ervoor dat u minder stress heeft, en minder stress betekent minder last van een jetlag.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: