Wat zijn de voordelen van het plaatsen van dubbel of triple glas?

Wat zijn de voordelen van het plaatsen van dubbel of triple glas?

Als uw ramen toe zijn aan vervanging zijn er verschillende keuzes die u moet maken. Zo is er een mogelijkheid voor enkel, dubbel of zelfs triple glas. Wat zijn nou de grootste verschillen hierin? Ik help u met het maken van uw keuze zodat u tevreden bent over de nieuw gezetten ramen.

Kies ervoor om enkel glas te vervangen

Enkel glas wordt tegenwoordig helemaal niet meer geplaatst. Ze maken vaak ruimte voor dubbel of zelfs driedubbel glas. Er zijn enkele voordelen en nadelen die zitten aan het plaatsen van dubbel glas.

Voordelen

 • Isolatie
  Doordat u dubbel of driedubbel glas plaatst zal uw huis een stuk beter geïsoleerd zijn. U zult daardoor de gewenste temperatuur binnen houden en zult daardoor minder stookkosten hebben.
 • Meer comfort
  U zult geen koud raam meer ervaren en de verwarming hoeft ook niet perse meer bij het raam geplaatst te worden.
 • Minder geluid van buiten
  Doordat het huis beter geïsoleerd is zult u ook minder geluiden van buiten horen. Het geluid van auto’s of een feestje in de straat zullen u dan ook niet meer wakker houden.
 • Inbraakwerend
  Doordat dubbel of driedubbel glas veel meer geluid maakt als enkel glas zal het ook inbraakwerend werken.

Nadelen

 • Wifi
  Het kan zijn dat door het plaatsen van dubbel of driedubbel glas de wifi in de tuin minder goed zal werken.
 • Duurder
  Het plaatsen van driedubbel glas is een stuk duurder dan dubbel glas. Dit laatste zal in de meeste gevallen al voldoende zijn.
 • Kans op condens
  Het kan zijn als een kozijn beschadigd is of als u de ramen er al langer in heeft zitten dat er condens ontstaat tussen de glazen.

Subsidie aanvraag

Wilt u graag een zuiniger huis hebben zult u misschien wel meer dingen doen om dit te behalen. Als u een combinatie maakt met twee energie besparende maatregelen kunt u hiervoor een subsidie aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld door uw dak, vloer of spouwmuur te isoleren. U kunt daardoor ongeveer 20% van het totaalbedrag terugverdienen.

Tijd voor het opvragen van offertes

Als u er uit bent wat voor glas u zou willen zetten is het tijd om verschillende offertes op te vragen. U kunt zo verschillende offertes vergelijken op hun prijs en kwaliteit. Als iemand die u kent ook nieuwe kozijnen heeft laten plaatsen is het een hele handige tip om te kijken waar hun dit hebben laten doen. U kunt gelijk de kwaliteit  bekijken en vaak kunt u ook  een wat voordeligere prijs krijgen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: