De voordelen 50-plusser als werknemer

De voordelen 50-plusser als werknemer

Als werkgever heeft u veel voordeel bij het in dienst nemen van een oudere werkzoekende. Werkgevers zijn hier niet altijd op de hoogte van, maar op financieel gebied kan het u veel opleveren. Ik vertel u om welke kortingen en subsidies het gaat.

1. Premiekorting
Als u werknemers aanneemt die ouder zijn dan 50 jaar, hoeft u de werknemers minder premie WW en WIA te betalen.
2. De mobiliteitsbonus
U kunt maximaal 3 jaar een bonus van 7000 euro per jaar krijgen! Als u een werkloze van 50 jaar of ouder in dienst neemt heeft u hier dus echt een voordeel aan!
3. No-riskpolis
De no-riskpolis geldt alleen voor werkzoekenden die voor 8 juli 1954 zijn geboren, 52 weken of langer een WW-uitkering hebben en bij een werkgever gaan werken. Als uw werknemer ziek wordt, dan wordt na 13 weken de Ziektewetuitkering overgenomen door UWV. Het ziekteverzuim kost u als werkgever dan weinig geld. De polis is geldig voor de eerste vijf jaar vanaf de eerste werkdag.
4. Geen premie bij werk minder dan 6 weken
Neemt u iemand in dienst die voor maximaal zes weken ergens aan de slag mag? Dan hoeft u als werkgever geen premie WIA en WW te betalen. De werknemer krijgt zo wel de kans zich te laten zien en u heeft wellicht binnenkort er een nieuwe werknemer bij!

Vergeet niet dat een 50 plusser veel ervaring heeft een ook nog is een toegewijde werkkracht is.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: