Now Reading
Voel je energieker na een ooglidcorrectie

Voel je energieker na een ooglidcorrectie

Veel mensen ervaren tal van klachten door hangende oogleden, zoals hoofdpijn en vermoeidheid. Het is natuurlijk ook heel vervelend en vermoeiend om een continue druk op uw ogen te voelen. U kunt zich de opluchting dan vast ook wel voorstellen als u hier vanaf bent.

Erna over haar ooglidcorrectie: “Ik ben zo blij met mijn ooglidcorrectie! Ik voel me veel fitter en energieker dan daarvoor.”

Voor veel mensen is een ooglidcorrectie dan ook een geschenk uit de hemel. Het is een kleine ingreep met een fantastisch resultaat. Niet alleen helpt een ooglidcorrectie bij hoofdpijn en slechter zien, maar ook bij klachten van vermoeidheid.

Wat voor klachten ervaren mensen door hangende oogleden?

Bij hangende oogleden hangt de huid van de bovenoogleden over de ooglidrand. Het kan ook voorkomen bij de onderste oogleden, maar dit komt veel minder vaak voor. Veelvoorkomende klachten door hangende oogleden zijn:

  • Vermoeide uitstraling
  • Een drukkend gevoel op uw ogen/zware oogleden
  • Slechter zien/dubbel zien
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid

Hoe gaat een ooglidcorrectie in zijn werk?

De behandelend arts, bijvoorbeeld een plastisch chirurg, haalt een reepje huid weg van het ooglid. Het is een eenvoudige ingreep uitgevoerd onder lokale verdoving en het duurt ongeveer drie kwartier.

De eerste week na de behandeling kunt u het beste een zonnebril gebruiken als u naar buiten gaat. Rondom uw ogen ziet het namelijk nog paars, blauw en rood. Dit trekt na ongeveer een week weg.

Resultaat

Na 4-5 dagen zullen de hechtingen verwijderd worden. Doordat de snee in de natuurlijke huidplooi is gemaakt, is er nauwelijks iets van het litteken te zien.

Welke specialist?
Er zijn verschillende specialisten die een ooglidcorrectie mogen uitvoeren: huisartsen, oogartsen, cosmetisch chirurgen en plastisch chirurgen. Maar hoe maakt u de juiste keuze? U kunt hierbij op de volgende punten letten:

Lees ook
onze tong

  • Is de arts BIG geregistreerd?
  • Heeft de arts veel ervaring?
  • Heeft de arts positieve reviews?
  • Indien het een plastisch chirurg betreft. Is hij of zij aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie én bij de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie?

Wat zijn de risico’s?

Door voor een goede specialist te kiezen, vermindert u de kans op complicaties. Ook al is een ooglidcorrectie een eenvoudige ingreep, er zijn wel risico’s aan verbonden. Het is een cliché, maar voorkomen is beter dan genezen. Kies daarom voor een goede kliniek en een deskundige arts. Op die manier is de kans op een complicatie zeer klein.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Het is erg uitzonderlijk dat u een ooglidcorrectie vergoed krijgt vanuit uw zorgverzekering. In sommige gevallen kunt u een vergoeding krijgen voor een bovenooglidcorrectie als dit medisch noodzakelijk is. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is tegenwoordig goed te betalen. Zo heeft u al een bovenooglidcorrectie tussen de 700 en 1300 euro. Een onderooglidcorrectie is wat duurder, hierbij variëren de prijzen tussen de 1000 en 1900 euro. De reden dat de prijzen zo verschillen, is vanwege de kwaliteit. Let daarom goed op wie uw ooglidcorrectie uitvoert.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top