Now Reading
Hoe kiest u een passend vloerkleed?

Hoe kiest u een passend vloerkleed?

vloerkleed

Vloerkleden geven warmte aan een interieur. Een vloerkleed kan op een vloer een kleurrijke onderbreking maken waardoor het geheel wat minder eentonig wordt. Een kleed kan praktisch zijn voor warme voeten, kleurrijk als echte blikvanger of om de styling van uw woonkamer compleet te maken. Eigenlijk past in iedere woonkamer wel een kleed maar hoe kiest u de juiste? Met deze tips gaat het u zeker lukken een mooi kleed uit te kiezen.

Afmeting en vorm van een vloerkleed

Vloerkleden zijn in heel veel verschillende varianten verkrijgbaar. De meest voorkomende vormen zijn: rechthoek, rond en vierkant. Bedenk goed waar u uw vloerkleed wil neerleggen en welke meubels er bij of op staan. Wanneer u de perfecte plek heeft gekozen kunt u uw afmeting bepalen. Met tape kunt u op de grond uitmeten hoe groot het kleed mag worden. Wanneer u een kleed onder een zitje plaatst is het goed om ook wat extra ruimte mee te rekenen voor het naar achteren schuiven van een stoel. Met tape kunt u ook een rechthoek, rond of vierkant vloerkleed uitmeten dan ziet u direct het verschil in uw interieur.

Kleur en materialen

Gaat u voor een opvallend kleed met heel veel kleur of moet het wat meer op de achtergrond aanwezig zijn? Wanneer u gaat voor wat minder opvallend is het verstandig om een lichte kleur te kiezen die bijvoorbeeld bij uw bank aansluit. Door de kleuren op elkaar af te stemmen zal het een rustig geheel worden. Een kleurrijk vloerkleed is stoer en zal opvallen. Door een bepaalde kleur uit het kleed te kiezen en in uw woonkamer accessoires te zetten met deze kleur zal het nog meer opvallen. Rode accenten in uw kleed, kies voor rode vazen en kussens, overdrijf niet maar speel er mee. Het is ook belangrijk om goed over het materiaal van het vloerkleed na te denken. Kiest u voor natuurlijke materialen zoals wol of katoen of liever een synthetische vloerkleed van polyester. Elke stof heeft zijn eigen kenmerken. Bedenk goed waar u het vloerkleed neerlegt en hoe intensief deze gebruikt wordt.

Lees ook
Vlekken uit stof verwijderen

Een vloerkleed kan bepalend zijn voor uw interieur. Kleuren, stoffen en afmetingen zijn via internet te selecteren en uit te zoeken. Ik raad u aan om voor een kleur altijd even naar de winkel te gaan of een kleed op zicht te bestellen. De plaatjes op internet kunnen net anders uitvallen dan het uiteindelijke resultaat. Een vloerkleed is een investering dus laat u goed informeren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top