Now Reading
Vijf tips voor de toekomst van de technologie

Vijf tips voor de toekomst van de technologie

De moderne technologie ontwikkelt zich sneller dan ooit. Eerst de smartphones en nu de tablets. Er komen steeds meer smartphones en tablets op de markt en ze worden steeds beter en mooier. Maar wat kun je er nu precies mee? Hieronder volgen vijf handige tips.

1. Geen ingewikkelde computer meer
Vervang je computer door een tablet. Tablets zijn gemaakt voor iedereen en zijn daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Je hebt niet of nauwelijks te maken met het instellen van programma’s, het aansluiten van allerlei kabels of vervelende virussen. Computers zijn tegenwoordig even duur als tablets. Waarom zou je kiezen voor een ingewikkelde computer als je ook zo’n handige tablet kunt kopen? Eén keer instellen en je kunt direct aan de slag!

2. Spelletjes spelen vanaf de bank
Vervang ouderwetse puzzelboekjes door een tablet of een smartphone. Scrabble, Sudoku, Patience of Rummikub spelen met je (klein)kinderen vanaf de bank? Met een tablet of een smartphone is dit een alledaagse bezigheid. Via een gebruiksvriendelijke online bibliotheek kies je een spelletje uit en zet je deze simpel en vaak gratis op je smartphone of tablet. Veel spelletjes zijn gratis en als je dan ook nog een account aanmaakt, kun je online tegen anderen spelen. Maak wel gebruik van bescherming zoals een iPhone cover of een Samsung Galaxy Tab hoes. Voor je het weet hebben de kleinkinderen je kostbare bezit blijvend beschadigd.
Je bent niet meer gebonden aan een vaste plek in huis waar de computer staat, maar je kunt je smartphone of tablet overal mee naartoe nemen. Het enige wat nodig is, is een draadloze internetverbinding zodat je spelletjes en andere handige programma’s kunt downloaden.

3. Contact met familie, vrienden en kennissentablet
Wees gemakkelijk bereikbaar voor bekenden. Brieven schrijven is van vroeger. Vandaag de dag zijn er genoeg mogelijkheden om familie, vrienden of kennissen snel te bereiken. Met een tablet heb je de volgende mogelijkheden:
Een e-mail sturen
Een bericht via Facebook sturen
Contact via (video)chat zoals Skype
Met een smartphone kun je daarnaast ook nog berichten sturen via SMS.
Het enige wat je nodig hebt is het telefoonnummer of het e-mailadres van de bekende. In het geval van een Facebook bericht heb je zelf een Facebook account nodig. Heeft je kleinkind, buurman of beste vriendin ook een smartphone of een tablet? Dan kun je verwachten dat je heel snel antwoord krijgt!

4. De krant, de televisiegids en het kookboek
Zeg dure abonnementen op. Binnenshuis kan een smartphone of een tablet behalve voor het spelen van spelletjes en contact met bekenden, handig zijn voor nog veel meer doeleinden. Zo kun je ’s ochtends je favoriete radiozender afspelen en tegelijkertijd het laatste nieuws online in de krant lezen. Je hebt geen aparte radio meer nodig én je kunt je abonnement op de krant opzeggen.
Wil je weten wat er vanavond op televisie is? Zet via de online bibliotheek éénmalig een televisiegids op je smartphone of tablet en raadpleeg voortaan altijd je moderne stukje technologie als je wilt weten wat er op televisie is. Weer een abonnement minder.
Ook als koken je hobby is, kun je je vermaken met je smartphone of tablet. Weet je niet wat je vanavond wilt eten? Zoek online een lekker gerecht op en sla deze op in je digitale kookboek!

Lees ook
Vocht in de auto

5. Overal mee naartoe
Vermaak jezelf buitenshuis. Een groot voordeel van smartphones en tablets is dat je ze overal mee naartoe kunt nemen. Zo kun je je vakantiefoto’s laten zien op een verjaardag of je favoriete boek lezen in de trein. Maar ook op de camping ben je altijd bereikbaar en zorgt een tablet of smartphone voor genoeg vermaak.
Let wel op dat je buitenshuis een abonnement of een prepaid tegoed nodig hebt of moet inloggen op een openbare draadloze internetverbinding. Zorg ook voor een telefoonhoesje of een tablet hoes zodat je smartphone of tablet goed beschermd is tegen schade. Zowel binnenshuis als buitenshuis zit een ongeluk in een klein hoekje!

Een tablet of een smartphone?
Het grote verschil tussen een tablet en een smartphone is de functie van het apparaat. Een smartphone is een telefoon waarmee je kunt bellen en sms’en, een tablet is dat niet. Wil je met het apparaat kunnen bellen, dan kies je voor een smartphone. Hoef je er niet mee te bellen en wil je het apparaat vooral binnenshuis gebruiken? Kies dan voor een tablet.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top