Vieze geuren uit huis verwijderen met deze tips

Vieze geuren uit huis verwijderen met deze tips

Heeft u de gourmet aan gehad gister avond of hangt er gewoon een  vreemd geurtje in huis? Niets is vervelender dan een in een huis zitten met een muffe geur. De deuren open zetten is natuurlijk een optie maar dan wordt het natuurlijk erg koud in huis. Met andere tips zult u een fris huis krijgen.

Citroenen in huis

De meest mensen hebben niet zo vaak citroen in huis of alleen voor het koken. Bij nare geurtjes is het echter ook goed om citroenen te hebben. U kunt de citroen in parten snijden en op een schaaltje in ruimtes neerzetten. De citroen absorbeert namelijk de geur en zorgt ook voor een fris ruikende lucht.

Zoete geur van vanille

Wie houdt er nou niet van vanille? Dit is dan ook een heerlijke geur om de muffigheid mee te bestrijden. U kunt de vanille in heet waterleggen en bij een verwarming neer zetten. Het water zal verdampen en de heerlijke vanille geur mee nemen. Hangt er een sterke geur in huis dan zal dit niet helpen maar om muffe geurtjes uit huis te krijgen werkt het erg goed.

Schoon met soda

Weet u precies waar de vieze geur vandaan komt? Dan is het gebruiken van soda een goede keuze vooral met hardnekkige geuren. Zo kunt u bijvoorbeeld een kopje soda in de wc of wasmachine doen met kokend water er bij zal het schoon worden en dus ook geur vrij. Bij meubels kan dit ook prima gebruikt worden door het iets vocht aan de soda toe te voegen en dit even in te laten trekken.

Geur van munt

We kennen munt natuurlijk allemaal van pepermunt of munt thee en zijn frisse geur. Deze sterke geur kunt u ook goed gebruiken om nare geurtjes weg te krijgen. Hang een bosje op de plek waar een nare geur is. Het kneuzen van de bladeren zal het proces hiervan wat versnellen.

Een huis dat heerlijk ruikt zonder chemische schoonmaakmiddelen.

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: