Now Reading
Verwijder verf uit: Kleding, vloerbedekking, metaal en tegels

Verwijder verf uit: Kleding, vloerbedekking, metaal en tegels

Bent u, uw partner of iemand anders iets te enthousiast bezig geweest met verf in uw huis? Eindigde verf niet op de muur maar in kleding, de vloerbedekking, op uw metalen handgrepen of op uw tegels? Geen paniek, met deze handige tips kunt u gemakkelijk verf verwijderen en glimmen uw spullen weer zoals voorheen!

Verf verwijderen uit kleding:
U zult uw geneigd zijn om de verf direct uit uw kleding te wassen. Maar doe dit niet, dit maakt het alleen maar erger.

  • Is de verf (op terpentine basis) nog niet uitgehard, spoel de vlek er dan uit met ossegal zeep.
  • Is de verf al uitgehard? Haal de verf er dan af met een doekje met thinner. Doe dit niet te lang, thinner is een agressief middel voor uw kleding.

Vloerbedekking:
Verf in uw vloerbedekking kan een duur grapje zijn. Het vervangen van een kleed kan u tientallen tot honderden euro’s kosten. Om vervanging te voorkomen kunt u een van onderstaande tips proberen.

  • In veel gevallen zijn verfvlekken in uw vloerbedekking gemakkelijk te verwijderen met ovenreiniger.
  • Ook kunt u verf proberen te verwijderen met thinner. Doe een beetje thinner op een doek en probeer eerst op een klein stukje van uw tapijt of de verf hiermee weggaat. Als het lukt om de verf te verwijderen kunt u hier ook de rest van de verfvlek mee verwijderen. Let wel op, thinner is een agressief middel, het is mogelijk dat de kleur van uw tapijt iets aangetast wordt. Is de verf eruit, dan ┬ákunt u het kleed nog een keer reinigen met tapijtreiniger.

Metaal:
Verf op uw metalen deurknoppen wil natuurlijk niemand. Gelukkig is het makkelijk te verwijderen.

See Also
Zilvervisjes

  • Haal de metalen deurknoppen van de deur en doe ze in een (oude pan) met soda. Kook de deurknoppen net zo lang in soda totdat de verf eraf is.

Tegels:
Als u tegels of ruiten gaan verven is de kans groot dat u gaat spatten. Met een makkelijke voorzorgsmaatregel kunt u de verf makkelijk verwijderen:

  • Smeer de tegels of ruiten dun in met groene zeep voordat u gaat schilderen. Laat de verfspatten die op de tegels of ramen met groene zeep zitten drogen. Zodra de verf droog is kunt u de verfspatten en de groene zeep makkelijk verwijderen met water en een zeem.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top