Verhuisdieren maakt functie oppasdieren tijdelijk gratis

Verhuisdieren maakt functie oppasdieren tijdelijk gratis

Door corona gedupeerde huisdieren vinden oppas bij (eenzame) mensen

EDAM – Stichting Verhuisdieren heeft de dienst ‘oppasdieren’ tijdelijk gratis gemaakt. Door het coronavirus kunnen patiënten soms niet meer voor hun huisdier zorgen en aan de andere kant zijn er veel mensen die in deze tijd graag voor een hond of kat zouden willen zorgen.

Door oppasdieren gratis te maken, wil Verhuisdieren haar steentje bijdragen in deze heftige tijden en deze twee partijen met elkaar in contact brengen.

Reden waarom oppasdieren (tijdelijk) gratis is:

  • Oppas vinden voor huisdieren van coronapatiënten
  • Mensen die eenzaam zijn een tijdelijk maatje bieden
  • Alternatief voor adoptie (kans op impulsaankoop verkleinen)

“De afgelopen dagen waren er berichten dat huisdieren plots werden achtergelaten, omdat het baasje met spoed werd opgenomen vanwege corona. Voor deze dieren kan via Verhuisdieren snel een passende oppas gevonden worden. Zo helpen we niet alleen het zieke baasje en zijn of haar huisdier, maar ook (eenzame) mensen die alleen voor deze periode graag een huisdier zouden willen zorgen.”

Een dier is niet voor even, maar voor een leven

Want het aantal mensen dat een hond of kat wil aanschaffen is de afgelopen week verdubbeld, zo is te zien aan het aantal aanmeldingen op de website van Stichting Verhuisdieren.

Verhuisdieren wil nadrukkelijk waarschuwen voor impulsaanschaf van een huisdier. “Een dier heb je niet alleen voor nu. Mensen moeten zich goed realiseren dat de hond of kat er ook nog is als straks het dagelijks leven zich weer normaliseert. Hebben zij dan ook nog tijd om de hond vier keer per dag uit te laten? En de kat? Die heeft ook aandacht nodig”, spreekt oprichter van de stichting, Femke Pasquino-De Harde, haar zorg uit.

“Vooropgesteld zijn wij natuurlijk groot voorstander van het adopteren van tweedekansdieren. Via ons platform vinden dieren die herplaatst moeten worden namelijk een perfect passend baasje.”

Oppasdieren is er voor:

Iedereen die hulp nodig bij verzorging van zijn huisdier of oppas nodig heeft en niet alleen voor mensen die getroffen worden door het coronavirus. Via de website kunnen mensen een oppasser voor hun dier zoeken en mensen kunnen zich aanmelden als oppasser.

Oppasser Vicky

Vicky heeft zich ook aangemeld als oppasser: “Ik help graag mens en dier. Er zijn in deze moeilijke tijden baasjes die de zorg voor hun huisdier wél willen geven, maar dit door omstandigheden niet kunnen. Daarom wil ik als oppas graag mijn bijdrage leveren.”

Bron: Verhuisdieren

Lekker gelezen? Misschien vind je onderstaande berichten ook interessant: